Maakte ik vorig jaar al een heerlijke Karamel Fudge Brownie op de BBQ, was het nu tijd voor een nieuwe variatie. En waarom dan niet gaan voor een koekje waar vrijwel iedereen fan van is? Het werden dus Oreo’s. En ik durf wel te garanderen dat je gasten niet met honger naar huis zullen gaan na een stukje van deze Oreo Brownie Skillet!

Dessert
8 personen
45 minuten
Ingrediënten
– 200 gram Ongezouten Roomboter
– 200 gram Pure Chocolade
– 100 gram Melk Chocolade
– 4 Eieren
– 200 gram Donkerbruine Basterdsuiker
– 150 gram Zelfrijzend Bakmeel
– 1 pak Oreo’s
Overige Benodigdheden
– BBQ met Deksel
– Gietijzeren Skillet (ø 27 cm)
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 graden.
Zet vervolgens een pannetje op laag vuur en smelt hierin de boter, samen met alle chocolade. Blijf dit gedurende het smelten goed doorroeren en let op dat de chocolade niet verbrandt. Is de chocolade goed gesmolten en vermengd met de boter? Haal de pan dan van het vuur.
Klop nu de eieren en de basterdsuiker samen luchtig. Dit kan met de garde of met een mixer. Schenk vervolgend het boter/chocolade mengsel bij de eieren, terwijl je deze met een garde goed door roert. Roer hierna ook het zelfrijzend bakmeel door de eieren, suiker, chocolade en boter.
Neem nu de skillet en bedek de bodem met ongeveer de helft van de Oreo’s. Giet er vervolgens het brownie beslag in. Breek de resterende Oreo koekjes nu in stukken en verdeel ze over het beslag.
Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de brownie te bakken. Ze deze hiervoor de pan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de brownie nu 30 minuutjes op de BBQ. De brownie mag in het midden een klein beetje nat zijn, maar let wel op dat deze niet te vloeibaar is. Is dat nog niet het geval na een half uur? Bak de brownie dan nog 5 tot 10 minuten op de BBQ.
Is de brownie klaar? Til de skillet dan met een ovenhandschoen van de BBQ. Laat de brownie even 10 minuutjes afkoelen en serveer hem daarna aan je eters. Je kunt met een lepel of een taartschep porties uit de pan scheppen en eventueel serveren met een bolletje vanille ijs en wat slagroom. Eet smakelijk!
Kan je het mengsel/deeg ook alvast, bijvoorbeeld in de ochtend in de skillet doen, het in de koelkast laten staan, en dan in de avond op de BBQ?
Dat kan wel, maar dan zou ik de bodem bekleden met bakpapier.
Roy, moeten de oreos op de bodem in ze geheel der op of een beetje verkruimeld? Gr. Bas
Ik doe ze in hun geheel er in, maar in stukken breken kan ook. Niet te klein maken alleen 😁
Super lekker en makkelijk recept. Ga m morgen voor de tweede keer voor de visite maken. Beetje de blits maken hiermee. Dessert van de bbq terwijl het enige wat je doet is een mengsel in een pannetje zetten en een half uurtje wachten. 😀
Wij voegen nog wel een bolletje slagroom en een bolletje vanille ijs bij. 😀
Bedankt!
Goed om te horen dat ie in de smaak valt!
Recept is echt heel goed ! ga hem zaterdag voor de 2e keer maken. Bedankt !
Goed om te horen! Geniet er van vandaag 🙂
Super leuk recept! Morgen ga ik mij hier ook eens aan wagen. Dank je wel.
Thanks! Laat even weten hoe het heeft gesmaakt 🙂
Kan je het ook gewoon bakken in de oven ipv bbq?
Alles dat indirect op de BBQ gaat kan ook in de oven ja. Alleen op de BBQ is natuurlijk veel leuker 😉
Waar kan je het ook in bereiden als je geen skillet heb
Een andere schaal of bakvorm kan ook! Alles dat in de oven gebruikt kan worden kan in feite ook op de BBQ.
Wat een fantastisch toetje!
Viel erg in de smaak, vooral bij de dames👌🏻
Top gerechten op je website!
Goed om te horen, Jeroen!
Moet ik indirect met hitte schilden doen of zonder? Ga er zo aan beginnen, heb er zin in 🙂
Indirecte hitte, dus met hitte schilden. Eet smakelijk alvast 😉
Wat is “1 pak Oreo’s” 🤗 ik zie in de winkel nl verschillende verpakkingen. Of begrijp ik het goed dat het alleen gaat om het bedekken van de bodem en nog wat in stukken gehakte Oreo’s om op de brownie te strooien en dat precieze hoeveelheden dus niet zo heel belangrijk zijn?
Ik ga het dit weekend in ieder geval proberen. Ben erg benieuwd!
Sinds dit recept een aantal jaar terug online kwam hebben ze meer varianten en verpakkingen op de markt gebracht dan je zou moeten willen 😉 Het moet de originele verpakking zijn, volgens mij iets van 150 gram.
Vet je de skillet niet in om aanbranden te voorkomen?
Als je de brownie niet te ver van te voren voorbereid en een goed onderhouden skillet (lees: regelmatig ingevet) gebruikt is het niet nodig. Maar het kan uiteraard wel. Een velletje bakpapier op de bodem kan ook nog eventueel.