Een BBQ, kippendijen, ontbijtspek en BBQ saus. Veel beter kan het toch niet worden? Deze chicken honey pops zijn heerlijk als voorgerechtje, of als snack bij de borrel. De bereiding is eenvoudig en duurt niet lang en ook de voorbereiding is zo gepiept. En als je dan met zo’n schaal vol lekkere stukjes kippendij in bacon langskomt, dan wil iedereen wel een stukje! Maak er dus genoeg, want ze zijn zo weg!
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 437kcal
Voorkomt dat je scherm op zwart gaat
Ingrediënten:
- 4 Kippendijen
- 16 plakken Gerookt Ontbijtspek
- 6 eetlepels BBQ Saus
- 6 eetlepels Honing
- 2 eetlepels Gerookt Paprikapoeder
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 theelepel Uienpoeder
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Zout
- 2 theelepels Zwarte Peper
Overige Benodigdheden:
- BBQ met Deksel
- Steelpannetje
Instructies
- Neem een kommetje en meng hierin het paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en de zwarte peper. Neem nu de kippendijen en snijd iedere kippendij in 4 ongeveer gelijke delen.
- Kruid de stukjes kippendij met het zojuist gemaakte kruidenmengsel en wikkel vervolgens ieder stukje in een plak ontbijtspek. Zet dit even aan de kant.
- Zet een steelpannetje op laag vuur en doe hier de BBQ saus en de honing in. Warm dit door, tot je de honing goed met de saus kunt vermengen. Haal het pannetje vervolgens van het vuur en laat de saus afkoelen.
- Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
- Is de BBQ op temperatuur? Dan kun je nu eventueel je rookhout toevoegen aan de brandende kolen. Ook zonder zijn deze chicken honey pops echter heerlijk, dus rookhout is optioneel in dit recept.
- Leg de stukjes kip in spek op het rooster van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de stukjes kippendij nu 10 minuten en bestrijk ze vervolgens met de honing BBQ saus. Sluit de BBQ deksel weer en gaar de kip nog 5 minuten en bestrijk ze dan nogmaals met de saus.
- Gaar de kip dan nog eens 5 minuten. De kip zou nu ongeveer gaar moeten zijn. Meet dit met je kernthermometer. Is de kip gaar? Bestrijk de honey pops dan nog 1 keer met BBQ saus en haal ze daarna van de BBQ. Is de kip nog niet gaar? Wacht dan nog heel even tot ze gaar zijn.
- Serveer de chicken honey pops op een mooie serveerplank of schaal met prikkertjes, zodat je gasten gemakkelijk een stukje kunnen prikken. Eet smakelijk!
Benadering van voedingswaarden
Calories: 437kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 28g | Fat: 34g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 7g | Monounsaturated Fat: 14g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 119mg | Sodium: 453mg | Potassium: 343mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 2g | Vitamin A: 515IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 22mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Was lekker!
Goed om te horen! 😀
Afgelopen zaterdag dit hapje bereidt als aftrap van een lange low en slowdag met vrienden. Tijdens het wachten op de “lange gerechten” diverse kleine hapjes, waaronder dus deze. Heerlijk en super makkelijk. Die ga ik vaker maken!
Goed om te horen!
Wel handig om gelijk erbij te zetten wat dan de kerntemperatuur moet zijn?
Goed dat je het doorgeeft. Ik heb onlangs wat wijzigingen aan deze pagina toegebracht en denk dat ik de temperatuur per ongeluk heb verwijderd! De kip is gaar bij 70 graden kern temperatuur.
Kippendij toch 85gr?? Dat vind ik overal terug iig
Kip is voedselveilig bij een minimale kerntemperatuur van 70 graden, verder mag (en kan bij dijen prima), maar is niet per se nodig.
Ik heb ze gemaakt. Op zich oke maar ik ben geen fan van kippedij en het kipgehakt is meestal gemaakt van kippedij. Zou het met kipfilet kunnen? Dan zal de bite wat steviger zijn gok ik…..
Ik weet niet helemaal wat kipgehakt met dit recept te maken heeft. Uiteraard kan kipfilet in dit recept ook. Iets andere structuur en kans op iets meer uitdroging. Dat laatste zou met het spek en de saus wel mee moeten vallen.
Is het ook mogelijk om de kip te bereiden op 140 graden en dan iets langer te wachten tot de temperatuur van 70 graden is bereikt?
Voor het resultaat maakt het niet zoveel uit, maar als het beter uit komt met een ander gerecht bijvoorbeeld, dan kan het zeker!
Mega fan van dit recept heerlijk!!
Top!
Heb het recept gemaakt met kipfilet. En eigen gemaakte bbq saus had 3kg kipfilet voor 10 pers. Dacht dat ik teveel gemaakt had maar kwam nog bijna tekort. Heerlijk recept en langzaam garen omdat na de 2e ronde de kolen wat minder werden en de temperatuur wat minder werd smaakte ze nog lekkerder. Had er ook nog wat anders erbij maar dat was vegetarisch. Maar iedereen was zeer te spreken over het eindresultaat
Kipfilet kan in deze bereiding op zich ook wel, maar kans op uitdrogen is iets groter. Daarbij vind ik de textuur van kipfilet zelf minder lekker bij dit soort gerechten. Maar goed om te horen dat het heeft gesmaakt!
Gemaakt op een verjaardag als hapje en de meeste vonden het fantastisch, sommige vonden hem wat pittig.
Wat mij betreft een supper hapje.
Je hebt er altijd tussen zitten die niet zo van een beetje pittig houden 😉
Gister de chicken honey pops gemaakt als onderdeel van een soort tapasmiddagje.
Dit zijn gewoon snoepjes van de barbecue!
Goed om te horen dat ze in de smaak vallen. Hier ook één van de favorieten!