Pulled Beef Nachos

Sinds ik een setje skillets kocht vind ik het erg leuk om deze te gebruiken om een voorgerecht klaar te maken op de BBQ. Is weer eens wat anders dan dat stokbroodje en kruidenboter dat je vaak neerzet en je hebt mooi even tijd om verder te gaan met je overige voorbereidingen. Deze keer maakte ik een skillet met pulled beef nacho’s, met een restje pulled beef uit dit recept, en deze was binnen no-time leeggegeten. Dat is een goed teken toch?

Deze pulled beef nacho schotel is het ideale voorgerecht.

Voor-/Bijgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 1 Zak Tortilla Chips
– 200 gram Pulled Beef
– 2 eetlepels gesneden Groene Olijven
– 2 eetlepels gesneden Zwarte Olijven
– 4 eetlepel Maïs
Р2 eetlepels Ingelegde Jalape̱os
– 10 Cherry Tomaatjes
– 100 gram Geraspte Kaas
– 3 eetlepels BBQ Saus

Overige benodigdheden

– BBQ met Deksel
Gietijzeren Skillet of Koekenpan

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 graden.

Neem een kom en doe hierin de olijven, maïs en ingelegde jalapeños. Snijd de cherry tomaatjes in vieren en voeg deze ook toe. Meng de ingrediënten door elkaar.

Neem nu de gietijzeren pan en beleg de bodem met wat tortilla chips, gevolgd door een derde van de pulled beef en een derde van je mengsel van de zojuist met elkaar gemengde ingrediënten. Verdeel er een eetlepel BBQ Saus overheen en een kwart van de geraspte kaas.

Leg hier vervolgens weer een goede laag tortilla chips op, wederom gevolgd door een derde van de pulled beef, een derde van het mengsel, een eetlepel BBQ Saus en een kwart van de geraspte kaas.

Leg er nog één keer een goede laag chips op en verdeel de overgebleven ingrediënten over de pan. Eindig met de geraspte kaas.

Zet de gietijzeren skillet op de BBQ en bak de nacho schotel gedurende 10 minuten, tot alle ingrediënten goed warm zijn en de kaas gesmolten is. Serveer in de pan. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *