Kruidnoten brownie recept

Kruidnoten Brownie

Inmiddels heb ik al een aantal brownie recepten online staan om in een skillet te bakken op de BBQ. Maar met Sinterklaas in aantocht leek het me ook wel leuk om een Sinterklaas editie te bakken op de BBQ! Heb je ook weer een excuus om voorafgaand aan Sinterklaasavond de BBQ aan te steken. Deze brownie, met kruidnoten en truffel kruidnoten is er weer eentje die op je to-do lijst mag. Samen met de Oreo brownie, de karamel fudge brownie en de peanutbutter brownie trouwens!

Brownie bakken op de BBQ? Ja hoor, kan! Ga bijvoorbeeld voor deze kruidnoten brownie!
Brownie bakken op de BBQ? Ja hoor, kan! Ga bijvoorbeeld voor deze kruidnoten brownie!

Dessert

8 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 200 gram Ongezouten Roomboter
– 200 gram Pure Chocolade
– 150 gram Melk Chocolade
– 4 Eieren
– 200 gram Donkerbruine Basterdsuiker
– 150 gram Zelfrijzend Bakmeel
– 100 gram Kruidnoten
– 75 gram Truffel Kruidnoten

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Gietijzeren Skillet (ø 27 cm)
– Bakpapier (optioneel)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitten en een temperatuur van 200 graden.

Zet vervolgens een pannetje op laag vuur en smelt hierin de boter, samen met de pure chocolade en 100 gram van de melk chocolade. Blijf dit gedurende het smelten goed doorroeren en let op dat de chocolade niet verbrandt. Is de chocolade goed gesmolten en vermengd met de boter? Haal de pan dan van het vuur.

Klop nu de eieren en de basterdsuiker samen luchtig. Dit kan met de garde of met een mixer. Schenk vervolgend het boter/chocolade mengsel bij de eieren, terwijl je deze met een garde goed door roert. Roer hierna ook het zelfrijzend bakmeel door de eieren, suiker, chocolade en boter. Neem vervolgens 75 gram van de kruidnoten en 50 gram van de truffel kruidnoten en roer deze door het brownie beslag. Bewaar de overige kruidnoten tot na het bakken.

Neem nu de skillet en zorg dat deze een beetje is ingevet. Bedek de bodem eventueel met bakpapier zodat de kruidnoten brownie straks beter uit de skillet komt. Giet er vervolgens het brownie beslag in.

Is de BBQ op temperatuur? Dan is het tijd om de brownie te bakken. Ze hiervoor de pan op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de kruidnoten brownie nu 30 minuutjes op de BBQ. De brownie mag in het midden een klein beetje nat zijn, maar let wel op dat deze niet te vloeibaar is. Dit test je door bijvoorbeeld met een mesje of satéprikker in de brownie te steken. Komt het mesje of de prikker er redelijk schoon uit? Dan is de brownie goed. Blijft er nog erg veel beslag aan het mesje of prikker plakken? Bak de brownie dan nog 5 tot 10 minuten op de BBQ.

Is de brownie klaar? Til de skillet dan met een ovenhandschoen van de BBQ. Laat de brownie even 10 minuutjes afkoelen. Smelt ondertussen de resterende melkchocolade au bain marie en bestrijk de bovenkant van de brownie hier mee. Garneer vervolgens de bovenkant van de kruidnoten brownie met de rest van de kruidnoten en truffel kruidnoten. Serveer hem daarna aan je gasten. Je kunt met een lepel of een taartschep porties uit de pan scheppen of de brownie eerst uit de vorm halen en daarna in stukken snijden. Eet smakelijk!

Brownie bakken op de BBQ? Ja hoor, kan! Ga bijvoorbeeld voor deze kruidnoten brownie!
Brownie bakken op de BBQ? Ja hoor, kan! Ga bijvoorbeeld voor deze kruidnoten brownie!

2 reacties

  1. Hoihoi,

    We hebben precies dit recept gemaakt, op het rooster.

    Maar tot de 2de keer nu is de bodem van de taart 3mm dik zwart aangebrand.

    Maar op internet lees ik verder dat je beter een pizza steen eronder moet leggen, maar dat kan ik hierboven niet terug vinden in de stappenplan. Maar nu kunnen we ze niet opeten, en heeft er maar 25min ingezeten op de juiste temperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *