groene asperges bacon uitgelicht

Groene Asperges met Bacon

Lekkere BBQ gerechten zijn af en toe zo simpel en toch oh zo lekker. Deze keer maakte ik een lekker bijgerechtje met groene asperges, om toch nog wat groentes binnen te krijgen. De combinatie met ontbijtspek is heerlijk en dit gerecht is zet je letterlijk in een kwartiertje op tafel. Inclusief voorbereiding. Proberen dus tijdens je volgende BBQ!
Een lekker bijgerecht voor de BBQ? Probeer deze groene asperges met bacon eens!

Bijgerecht

4 personen

15 minuten

Ingrediënten

- 350 gram Groene Asperges
- 1 pakje Ontbijtspek

Bereiding

Snijd de onderste 2 á 3 cm van de asperges. Pak er vervolgens de ontbijtspek bij. Neem hier voor de rechte plakken, geen ronde. Wikkel om iedere groene asperge een plak ontbijtspek. Zorg er hierbij voor dat de spek steeds met elkaar overlapt, dan blijft de ontbijtspek goed plakken om de asperge.

Omdat ontbijtspek vet is, is het verstandig de asperges niet direct boven de kolen te grillen. Dit omdat vet dan op de kolen valt en verbrandt, met steekvlammen en verbrande asperges als gevolg.

Ga dus voor een indirect deel op de BBQ, waar je de asperges in 10 minuutjes gaar grilt en het ontbijtspek knapperig. Draai de asperges halverwege een keer en serveer ze daarna gelijk aan je eters. Eet Smakelijk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *