Italiaanse Tomaten van de BBQ

Italiaans Geroosterde Tomaten

Uiteraard gaan er hier geregeld groenten op de BBQ, die dienen als bijgerecht om een BBQ maaltijd compleet te maken. Dat doe ik soms heel eenvoudig door wat groenten te grillen en andere keren pak ik iets meer uit. Dit keer ging ik met tomaten aan de slag. Niet direct een ingrediënten wat je misschien snel op de BBQ zou leggen (en officieel ook geen groente natuurlijk), maar deze geroosterde tomaten met een Italiaans tintje zijn zeker een aanrader om eens te serveren!

Gegrilde Caesar Salade

Gegrilde Caesar Salade

Zei die gozer nou gegrilde salade? Gaat het wel goed met hem? Oh jazeker zei ik gegrilde salade! Als BBQ liefhebber ben je het met me eens dat alles beter wordt op de BBQ, toch? Nou dat geldt ook voor de welbekende caesar salade! In dit recept gril je zowel het brood voor de croutons als de romaine sla op het rooster. En voor die sla geldt dat dat kleine knisperende randje aan de sla en de gegrilde smaak een lekkere toevoeging is aan het geheel. Aanrader om deze gegrilde […]

Jalapeno Coleslaw

Jalapeño Coleslaw

Coleslaw is zo’n typisch BBQ bijgerecht. Het wordt gebruikt om broodjes pulled pork of pulled chicken mee af te maken, maar ook op bijvoorbeeld burgers of gewoon als salade zie je coleslaw geregeld terugkomen. Lekker fris en crunchy, maar ik zoek soms naar iets meer pit en daarom bereidde ik onlangs een jalapeño coleslaw, waarbij de pit van de jalapeño een mooie aanvulling op de frisse, romige en krokante eigenschappen van de coleslaw. Zeker een aanrader om ook eens te proberen dus!

Pimientos de Padron van de BBQ

Pimientos de Padron

Als wij het hier thuis over tapas eten hebben, dan kan dat niet zonder Pimientos de Padron. Daar kunnen we echt van blijven eten! Ik neem ze regelmatig mee als ik bij de Sligro kom en ook in de supermarkt en bij de groenteman hebben ze ze af en toe liggen. Maar toen we in 2023 met de camper door Spanje gingen hebben we ze helemaal vaak gegeten! De bereiding is namelijk super makkelijk en je hebt er ook bijna niks voor nodig. Ideaal bijgerecht dus! Mocht je ze eens […]

Gegrilde Paprika met Burrata

Gegrilde Paprika met Burrata

Wil jij, net als ik, de BBQ ook graag gebruiken om een hele maaltijd op te bereiden? Dan weet je dat het soms wel eens een beetje puzzelen is met temperaturen om alles op elkaar af te stemmen. Bijgerechten hoeven echter helemaal niet ingewikkeld te zijn en kun je soms als bereiden in de tijd dat je vlees ligt te rusten. Deze gegrilde paprika’s met burrata kun je bijvoorbeeld perfect grillen nadat je een picanha hebt afgegrild. Terwijl het vlees ligt te rusten kunnen de paprika’s het rooster op en […]

BBQ Jalapeno Popper Breekbrood

Jalapeño Popper Breekbrood

Pizzadeeg is geschikt voor meer dan alleen het bakken van pizza’s! Pak er een skillet bij, beleg het deeg en rol het op en je bakt een heerlijk breekbrood op de BBQ. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit jalapeño popper breekbrood? Gevuld met kruiden roomkaas, jalapeño, cheddar en wat BBQ rub en echt superlekker om te serveren als voorgerecht óf voor bij een borrel. Ik zeg doen!

Pizza Blauwe Kaas Peer en Walnoot van de BBQ

Pizza met Blauwe Kaas & Peer

Het werd wel weer eens tijd om zelf pizza te bakken op de BBQ! We vinden het zó lekker, maar vanwege tijdgebrek doen we het toch niet zo vaak als we zouden willen. Maar eens verandering in brengen de komende tijd! Anyway, er lag nog wat blauwe kaas in de koelkast en het leek me wel leuk die te gebruiken voor de pizza’s. En als je die dan combineert met mascarpone als basis en peer en walnoten als toppings, dan krijg je gewoon een heel erg lekker pizza! Aanrader om […]

Soja Sesam Courgette BBQ

Soja Sesam Courgette

Een mooi hoofdgerecht bereiden op de BBQ is natuurlijk leuk, maar persoonlijk vind ik het nóg leuker als ook de bijgerechten van de BBQ komen. Dat maakt het wat mij betreft helemaal compleet. Het is soms natuurlijk een beetje zoeken welke hoofdgerechten en bijgerechten bij elkaar passen qua bereiding en temperatuur, maar met behulp van de filters op mijn recepten pagina moet je een eind komen denk ik! Een groente die zich in ieder geval goed leent om te grillen is de courgette. Wij eten het regelmatig en ik probeer […]

Honing Mosterd Aardappeltjes van de BBQ

Honing Mosterd Aardappeltjes

Bijgerechten van de BBQ zijn voor mij minstens zo belangrijk als het hoofdgerecht. Ik probeer dan ook bijna altijd om de volledige maaltijd op de BBQ te bereiden en een aardappelgerecht mag dan natuurlijk niet ontbreken. Dit keer ging ik voor krieltjes in de schil, die ik bakte in een skillet. Door de aardappeltjes te coaten in een mengsel van honing en mosterd krijg je heerlijke aardappeltjes van de BBQ, zie ik je zeker kan aanraden!

Peren Kruimeltaart van de BBQ

Peren Kruimeltaart

Taart bakken op de BBQ blijft iets waarvan veel mensen verbaasd zijn dat het ook kan. Maar dat gaat dus prima! Door indirecte hitte te gebruiken maak je van je BBQ eigenlijk een oven en dat betekent dat je dus alles op de BBQ kunt bereiden dat ook in de oven kan. Voor het bakken van taarten gebruik ik zelf wel graag een neutrale houtskool, zodat de BBQ smaak niet te veel wordt, maar ik kan je aanraden om bijvoorbeeld deze Peren Kruimeltaart eens te bereiden op je BBQ!

Omgekeerde Appelcake uit de Skillet

Omgekeerde Appelcake

Een cake bakken op de BBQ? Oh jazeker! Eerder bakte ik al eens een appel cake op de BBQ en dit keer werd het een variant op die cake, gebakken in de skillet. Het grootste verschil tussen de appelcake en deze omgekeerde appelcake? Door de bodem te bestrooien met basterdsuiker en daar de appel over te verdelen krijg je een heerlijk laagje karamel en gekarameliseerde appels boven op de cake, zodra je de cake hebt omgedraaid. Aanrader om eens te serveren als dessert of voor bij de koffie!

Camembert in Bladerdeeg van de Pizzasteen

Camembert in Bladerdeeg

Bladerdeeg, kaas en gekarameliseerde uien. Dat kan alleen maar lekker worden toch? En dat was deze camembert met gekarameliseerde rode uien in bladerdeeg dan ook! Met de kerstdiners en oud & nieuw op komst is dit nog wel een leuk gerechtje voor op de BBQ, dat je zou kunnen serveren als voorgerecht of als hapje bij de borrel. Eenvoudig, qua werk ook niet zoveel voorbereiding en super lekker! Grote kans dat ie hier thuis weer aangevraagd gaat worden zo tegen de Kerst aan.