Jalapeño Cheddar Broodjes

De BBQ gaat bij veel mensen natuurlijk geregeld aan voor mooie stukken vlees en vis, maar brood bakken op de BBQ is minstens zo leuk! Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik bakte al diverse broden en broodjes op de BBQ, maar dit keer werd het tijd om iets te doen met de populaire combinatie van jalapeño en cheddar. Het werden heerlijke Jalapeño Cheddar Broodjes, gebakken in een gietijzeren broodpan. Heerlijk luchtig, licht pittig en smeuïg door de cheddar in de broodjes. Daarmee heerlijk als hapje vooraf, maar ook zeker […]

Cheesy Hasselback Potatoes

Een hasselback aardappel heb je ongetwijfeld al eens gegeten en wellicht heb je ze ook al eens bereid op de BBQ. Ik schreef eerder al eens recepten voor Hasselback Aardappelen met Pesto en Hasselback Zoete Aardappelen, maar dit keer ging ik voor een kazige variant. Deze cheesy hasselback aardappelen worden tegen het einde van de bereiding namelijk gevuld met cheddar. Die laat je nog even smelten en klaar. Een heerlijk variatie op de standaard hasselback aardappel en zeker leuk om eens te proberen. Laat me weten wat je er van […]

Knoflookpizza met Tomaat & Burrata

Telkens als ik hier thuis vertel dat ik pizza’s ga bakken krijg ik de vraag of ik ook een pizza met burrata kan maken. Uiteraard geen probleem, zeker niet aangezien ik enkele dagen daarvoor ook al een video doorgestuurd kreeg met een pizza waar de burrata bij betrokken was. Ik bereidde al veel pizza’s met een tomatensaus als basis, een aantal met een witte basis en dit keer werd het een soort kruising tussen pizza en knoflookbrood, die na het bakken werd belegd met een heerlijke tomatensalade en een bol […]

Bloemkool Nuggets

Bloemkool is wellicht niet de eerste groente waar je aan denkt bij het BBQ’en (al deelde ik eerder al eens recepten voor een hele geroosterde bloemkool en bloemkool steaks met chimichurri), maar het is een groente die zich prima leent voor de BBQ. Dit keer ging ik voor bloemkool nuggets, door bloemkool roosjes te paneren en op de BBQ lekker krokant te bakken. Serveren met chilisaus en je hebt een leuk voorgerecht of hapje bij de borrel.

Gegrilde Zoete Aardappelen

Een eenvoudig, maar lekker bijgerecht voor op de BBQ is altijd welkom dacht ik zo en dus bereidde ik deze gegrilde zoete aardappelen. Door de plakken zoete aardappel eerst even beetgaar te koken en daarna nog te kruiden en grillen zijn de aardappeltjes van de BBQ van binnen heerlijk zacht, terwijl je ze mooi krokant hebt gegrild aan de buitenkant. Voel je trouwens vrij om lekker te experimenteren met je favoriete specerijen om de aardappeltjes op smaak te brengen!

Paddenstoelen Taartjes

Een avond met hapjes van de BBQ op de planning? Of op zoek naar een lekker voorgerecht van de BBQ? Dan kan ik je deze paddenstoelentaartjes van harte aanbevelen. Een leuke bereiding, serveert makkelijk en is ook nog eens uit de hand te eten. En die gruyère geeft natuurlijk een heerlijke smaak aan deze paddenstoelentaartjes. Een aanrader is wel om een lekker grote pizzasteen te gebruiken, zodat je wat meer taartjes tegelijk kunt bakken op de BBQ.

Hasselback Aubergines

Om een BBQ diner helemaal compleet te maken moeten natuurlijk ook de bijgerechten van de BBQ komen. En hoewel we allemaal nog erg op vlees gericht zijn bij het BBQ’en kun je ook met groenten alle kanten op. Dit keer maakte ik hasselback aubergines op de BBQ. Een leuke bereiding van de aubergine, die je vult met pesto en mozzarella. Aanrader om eens te proberen!

Mediterraanse Pizza

Het werd weer eens tijd om pizza’s te bakken op de BBQ en dit keer gingen we voor pizza’s met een Mediterraans tintje. Uiteraard ’s ochtend s op tijd het deeg voorbereid. Later op de dag ook de tomatensaus voor de pizza’s zelf gemaakt en dan ’s avonds de BBQ flink opgestookt om de pizza’s te bakken. De combinatie van groenten met de het zoute van de feta doet het erg goed, dus ik gok dat deze pizza’s vaker op het menu staan!

Fugazzeta

Een tijdje terug stuitte ik op Netflix op de serie Street Food: Latin America, waarin ze verschillende landen afgaan en je kennis laten maken met de heerlijkste streetfood uit die landen. In de eerste aflevering word je meegenomen naar Argentinië en daar komt onder andere de Fugazzeta voorbij. Een Argentijnse, met kaas gevulde pizza, met een topping van uien en nog meer kaas. Nu behoren deeg, uien en kaas hier in huize BBQ Junkie wel tot de favoriete ingrediënten, dus deze Fugazzeta moest geprobeerd worden op de BBQ!

Gevulde Speculaas

Met Sinterklaas avond om de hoek op de valreep nog een leuk recept voor gevulde speculaas van de BBQ, gebakken in een muffinvorm, waardoor je eigenlijk eenpersoons gevulde speculaasjes bakt. Erg leuk om ’s middags te bakken en ’s avonds te serveren tijdens pakjesavond. Daarnaast ook erg leuk om eens samen met je kinderen de BBQ aan te steken en deze lekkernij te bereiden. Onderaan het recept ook nog een paar tips als je liever voor een grote gevulde speculaas gaat!

Franse Appeltaart

Hoewel de BBQ hier vaker aan gaat voor gerechten met vlees kun je jouw BBQ ook gebruiken om bijvoorbeeld taarten te bakken. Ik deelde al eens recepten van diverse skillet brownies (de Oreo Brownie is enorm populair) en crumbles en dit keer ging ik voor een appeltaart van de BBQ! Ik koos daarbij voor een Franse appeltaart, waarvan ik een recept tegenkwam op de website van Rutger Bakt. Weer eens wat anders dan de doorsnee appeltaart en het ziet er naar mijn mening een stuk mooier uit (of ligt dat […]

Knolselderij Shoarma

Een tijdje terug kwam ik via Facebook een recept van Ralph de Kok tegen, waarbij hij shoarma bereidde van knolselderij. De knolselderij sneed hij in dunne plakken, waarna hij ze even kort kookte. Daarna gingen ze in een marinade met shoarmakruiden om vervolgens op het spit omgetoverd te worden tot knolselderij shoarma. Dat wilde ik ook wel eens proberen, dus kocht ik een paar knolselders, maakte ik een shoarma kruidenmix en haalde ik de rotisserie tevoorschijn. Het resultaat was al erg lekker, maar was niet te vergelijken met ‘echte’ shoarma. […]