Mexicaanse Chicken Adobo van de BBQ

Chicken Adobo

Eén van de gerechten die al langere tijd op de to-do lijst stond was Chicken Adobo. Een recept waarbij je ook met de Dutch Oven aan de slag gaat, maar wat niet uren hoeft te stoven. Dus toen de Weber Summit Kamado E6 geleverd werd en ik er achter kwam dat er ook een Dutch Oven mee was gestuurd ging dit gerecht nog wat hoger op de to-do lijst! Er zijn overigens twee varianten; Filipijnse Chicken Adobo en Mexicaanse Chicken Adobo. Ik ging voor de laatste en bestelde daarvoor diverse […]

pulled cupim beef uitgelicht

Pulled Cupim Beef

‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]

rabo de toro uitgelicht

Rabo de Toro

In de voorbereiding op een mooie camperreis die we gaan maken richting Portugal en Spanje was ik al een beetje op zoek naar de lokale specialiteiten. Eén daarvan in Spanje heet Rabo de Toro, dat zich letterlijk vertaalt naar staart van de stier, maar tegenwoordig een heerlijk Spaans stoofgerecht met ossenstaart is. En toevalligerwijs had ik nog ossenstaart in de vriezer liggen, dus wachtte ik niet tot ik dit in Spanje kon proeven, maar bereidde ik dit Spaanse stoofvlees op de BBQ. Neemt overigens niet weg dat ik de Rabo […]

pulled chicken dutch oven uitgelicht

Pulled Chicken uit de Dutch Oven

Pulled Chicken behoort voor mij ook wel tot de classics die op menig BBQ feestje van de BBQ komt. Gemakkelijk in een grote hoeveelheid te maken, makkelijk voor te bereiden en heerlijk op een broodje te serveren. Of als topping op je nacho’s, voor pulled chicken kroketten of voor een vulling van je taco’s. Dit keer bereidde ik de pulled chicken in de Dutch Oven, waarbij je misschien nog wel meer pulled chicken kunt bereiden dan wanneer je de kippendijen enkel rookt op de BBQ. In dit recept overigens geen […]

pulled pork dutch oven uitgelicht

Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled Pork bereiden op de BBQ is een kwestie van een lange adem en gedurende de hele bereiding eigenlijk niet weten hoe laat je aan tafel kunt. Een sessie kan gemakkelijk tussen de 7 en 12 uur duren en in sommige gevallen zelfs langer. Maar wat als ik je vertel dat dit een stuk sneller kan met een Dutch Oven? In een uur of 5 heb je heerlijke pulled pork, die zelfs gerookt is. En je hebt er niet eens een kernthermometer voor nodig! Kun je eindelijk eens mensen uitnodigden […]

pulled beef dutch oven uitgelicht

Pulled Beef uit de Dutch Oven

Een mooie low en slow sessie om pulled beef te maken kan zomaar de hele dag duren. Lastig als je gasten hebt en wel op een fatsoenlijke tijd wil eten. Daarom nu de oplossing om wel pulled beef te kunnen serveren, maar zonder de stress te ervaren of er wel op tijd gegeten kan worden. En nee, dan heb ik het niet over een dag eerder de pulled beef al bereiden. We gaan namelijk voor een combinatie van kort roken en dan in de Dutch Oven verder garen. In een […]

limburgs zuurvlees uitgelicht

Limburgs Zuurvlees

Hoewel stoofpotjes het hele jaar door kunnen komt de Dutch Oven bij mij in het najaar beduidend vaker uit de kast. Dit keer voor een Limburgse klassieker, die ze daar Limburgs Zoervleisj noemen. Ook wel bekend onder de naam Limburgs Zuurvlees. Ik heb me laten vertellen dat dit gerecht oorspronkelijk met paardenvlees wordt bereid, maar tegenwoordig zie je dit vrijwel uitsluitend met rundvlees voorbij komen. Ik ging voor mooie Black Angus Riblappen, maar je kunt ook met sukade werken in dit recept.

vlaams stoofvlees uitgelicht

Vlaams Stoofvlees

Bij veel BBQ’ers komt de Dutch Oven pas in het najaar weer uit de kast, omdat dat traditiegetrouw wat meer het seizoen voor stoofpotten is. Hier niet. De Dutch Oven wordt hier geregeld gebruikt voor allerlei gerechten, waarvan dit Vlaams Stoofvlees de meest recente creatie is. Mooie sukadelappen gestoofd in bruin bier en geserveerd met frietjes, daar kun je me het hele jaar door wel wakker voor maken hoor! Recept Video Vlaams Stoofvlees van de BBQ De bereiding van dit Vlaam Stoofvlees recept heb ik gefilmd en tot een recept […]

massaman uitgelicht

Massaman

Dat de Dutch Oven echt niet alleen geschikt is voor winterse stoofpotjes heb ik denk al wel bewezen. Was je toch nog niet helemaal overtuigd? Dan is dit recept voor Massaman uit de Dutch Oven nog een reden om de gietijzeren pan ook in de zomer eens te gebruiken, want deze curry van langzaam gestoofd rundvlees is erg lekker! De lijst met ingrediënten ziet er wellicht lang uit, maar zo’n massaman currypasta vraagt nu eenmaal om wat verschillende smaken. Heb je die currypasta klaar? Dan is de rest van dit […]

stifado dutch oven uitgelicht

Stifado

Als we het over de Griekse keuken hebben denken we al snel aan gyros, souvlaki, moussaka en tzatziki. Een heerlijk stoofvlees komt waarschijnlijk minder snel naar voren. Toch is stifado een typisch Grieks gerecht, dat je zeker eens moet proberen. De combinatie van heerlijk zacht gestoofd rundvlees, rode wijn en een combinatie van gewone uien en zilveruitjes geven dit gerecht een kenmerkende smaak, die hier thuis goed wordt ontvangen. Deze stifado gaat hier dan ook vaker op het menu!

Carnitas van de BBQ

Carnitas

Pulled Pork kennen we allemaal als een BBQ Klassieker en wellicht bereid je die al regelmatig. Carnitas is een Mexicaanse variant van de pulled pork. De bereiding is alleen iets eenvoudiger en er komt een Dutch Oven aan te pas. Daarnaast serveer je Carnitas niet op een broodjes met wat coleslaw en BBQ saus, tenminste dat zou ik niet doen. Nee, je maakt er street style taco’s van, met Pico de Gallo, avocado, feta en koriander. Heerlijk! Recept Video De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een […]

hazenpeper dutch oven uitgelicht

Hazenpeper uit de Dutch Oven

Ik gebruik de BBQ geregeld in combinatie met de Dutch Oven om een heerlijke stoof te bereiden. Dat doe ik eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de herfst en winter toch net iets vaker. Hachee en Rendang zijn hier favoriet uit de Dutch Oven, maar dit keer ging ik aan de slag met hazenboutvlees. Ik maakte er mijn versie van de hazenpeper van en gebruikte daar onder andere een mooi donker bier voor. Het resultaat was een pan vol heerlijk stoofvlees en ik kan het je dan ook […]