Pulled Pork uit de Dutch Oven

Pulled Pork bereiden op de BBQ is een kwestie van een lange adem en gedurende de hele bereiding eigenlijk niet weten hoe laat je aan tafel kunt. Een sessie kan gemakkelijk tussen de 7 en 12 uur duren en in sommige gevallen zelfs langer. Maar wat als ik je vertel dat dit een stuk sneller kan met een Dutch Oven? In een uur of 5 heb je heerlijke pulled pork, die zelfs gerookt is. En je hebt er niet eens een kernthermometer voor nodig! Kun je eindelijk eens mensen uitnodigden om te komen eten en ook op tijd aan tafel gaan.

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 kilogram Procureur
  • 2 eetlepels Mosterd
  • 5 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet)
  • 150 milliliter BBQ Saus (kies je favoriet)
  • 50 milliliter Appelsap
  • 50 milliliter Water

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 110 graden.
  • Neem je procureur uit de verpakking en dep het vlees rondom droog met keukenpapier. Smeer het vlees daarna in met de mosterd en bestrooi het tot slot met je favoriete BBQ rub voor pulled pork.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunks rookhout toe aan de brandende kolen en leg de procureur op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en rook het vlees 2 uur.
  • Ligt het vlees 2 uur op de BBQ? Doe dan de BBQ saus, appelsap en het water in de Dutch Oven en meng door elkaar. Haal daarna de procureur van de BBQ en leg in de Dutch Oven. Wentel het vlees en keer door de saus en doe de deksel op de pan.
  • Zet nu de Dutch Oven op de BBQ en maak de BBQ gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden.
  • Laat het vlees rustig garen in de Dutch Oven, tot je het bijna vanzelf uit elkaar valt als je het met een BBQ tang op wilt tillen. Dit duurde bij mij een kleine 3 uur. Check af en toe hoe het vocht in de pan er uit ziet. Kookt het iets te veel in? Voeg dan nog wat water of appelsap toe.
  • Haal de Dutch Oven van de BBQ als de pulled pork gereed is. Verwerk het vlees met een BBQ tang of 2 vorken en serveer de pulled pork vervolgens direct, bijvoorbeeld op een broodje met wat coleslaw.

Notities

Voor de pulled pork gebruikte ik dit keer deze Pulled Pork rub (heb ik eigenlijk altijd staan), die ik aanvulde met een klein beetje van deze Spicy Chipotle Kruiden. De verhouding was denk ik ongeveer 90% Pulled Pork Rub en 10% Spicy Chipotle Kruiden. Qua BBQ saus ging ik dit keer voor de Sweet Baby Ray’s Honey.
Pulled Pork uit de Dutch Oven
Pulled Pork uit de Dutch Oven

4 reacties

  1. Beste,

    ik neem aan dat de DO op directe hitte van 150 graden moet? er staat namelijk indirect op 150 graden. Of is het eerst indirect en de DO ook indirect?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.