indonesisch stoofvlees uitgelicht

Indonesisch Stoofvlees

Ik maak regelmatig stoofvlees op de BBQ. Het hele jaar door. Je vindt dan ook diverse stoof recepten op mijn blog. Stoven op de BBQ doe ik in combinatie met een Dutch Oven. Ik heb er verschillende, die ik vrijwel allemaal gewoon het rooster van de BBQ zet. Houtskool er onder en je kunt heerlijke stoofgerechten bereiden op de BBQ. Als je wilt kun je het vlees voor in je stoof eerst roken op de BBQ, maar dat doe ik lang niet altijd. Zeker in dit recept voor Indonesisch stoofvlees […]

hachee dutch oven uitgelicht

Hachee uit de Dutch Oven

Stoven op de BBQ in de Dutch Oven is iets wat ik in de herfst- en wintermaanden erg leuk vindt om te doen. Ik heb ook een lekker grote Dutch Oven, waardoor ik gelijk een voorraadje stoofvlees kan aanleggen. Dit keer ging ik voor hachee. Een klassiek stoofgerecht met uien en, in dit geval, sukade. Door de boel lekker een paar uurtjes te laten pruttelen krijg je heerlijk mals vlees, dat je zeker vaker zal willen eten.  

Goulash van Wild Zwijn

Wild Zwijn Goulash

In de herfst en winter periode gaat de BBQ bij mij zeker niet terug de schuur in. Er komen echter wel heel andere gerechten van de BBQ dan in de zomer. In de herfst en winter ga ik namelijk graag voor stoofpotjes van de BBQ. Zo maakte ik al eens lekker stoofvlees van rund en een heerlijke herfst stoof. Dit keer weer een lekker stoofgerecht, maar dan met vlees van wild zwijn. Deze wild zwijn goulash is heerlijk in de koudere maanden en is dan ook zeker een aanrader om […]

Dutch Oven: Herfst Stoof

Herfst Stoof

Met de koudere en regenachtige dagen in aantocht en de herfst en winter die onderweg zijn krijgen veel mensen het idee dat het tijd wordt om de BBQ weer op te bergen in de schuur of garage. Maar niets in minder waar! De herfst en winter zijn juist perfect om de BBQ aan te steken en heerlijke gerechten te bereiden die bij de seizoenen passen! Schaf bijvoorbeeld een Dutch Oven aan, zodat je heerlijke stoofpotjes kunt bereiden op de BBQ. Deze heerlijke herfst stoof bijvoorbeeld, met uien, wortel, prei, doperwten […]

Stoofvlees met een zomers tintje? Deze Lente Stoof is wat je zoekt!

Lente Stoof met Spaghetti

Stoofvlees wordt vaak gezien als een wat zwaarder gerecht dat het goed doet in de winter. Dan vinden we het allemaal heerlijk om urenlang te stoven en vervolgens heerlijk te eten. Maar stoofvlees kan ook prima in de lente en zomer, als je het geheel wat frisser en lichter maakt. Dit stoofvlees wordt bijvoorbeeld geserveerd met spaghetti, veldsla en ricotta en door zilveruitjes en cherrytomaatjes te gebruiken smaakt dit stoofvlees heerlijk zomers!

Dutch Oven Chili Con Carne

Chili Con Carne

Dat je met de BBQ alle kanten op kan probeer ik iedere keer weer te bewijzen met mijn recepten. En in sommige gevallen helpt een accessoire er bij om weer een leuk gerecht van de BBQ te toveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Chili Con Carne van de BBQ? Het kan! Met behulp van de Dutch Oven kun je heerlijke stoofgerechten maken en dus tover je ook een heerlijke chili van de BBQ! Recept Video De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie […]

Barbecue Recept: Boeuf Bourguignon uit de Dutch Oven

Boeuf Bourguignon

Al een tijdje gebruik ik de Dutch Oven. Soms direct boven vuur, soms op de BBQ. De Dutch Oven in veelzijdig en je kunt hem voor veel verschillende bereidingen gebruiken. Zo bakte ik al meermaals brood in de Dutch Oven en ging ik voor heerlijk stoofvlees uit de Dutch Oven. Ook in dit recept ging ik weer voor het stoven. Ik maakte namelijk Boeuf Bourguignon van de BBQ, gestoofd in de Dutch Oven. Klinkt dat niet heerlijk?

stoofvlees uit de dutch oven uitgelicht

Stoofvlees uit de Dutch Oven

Een tijdje terug ontving ik van Weber hun nieuwe Limited Edition Master-Touch en een aantal accessoires. Nu het koudere weer is gearriveerd leek het me wel een goed idee om met één van die accessoires aan de slag te gaan. De winter vraagt tenslotte om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Ik ging voor draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier. Ik maakte er een receptvideo van, die je hieronder ook terug vindt. In de video vind je ook een leuke winactie, waarbij je een mooi […]

rendang dutch oven uitgelicht

Rendang uit de Dutch Oven

Een tijdje terug bedacht ik me dat mijn kamado na het BBQ’en altijd nog heel lang warm blijft en gedurende de nacht helemaal afkoelt. Met die warmte wilde ik wel eens aan de slag om stoofvlees te maken. Want dat zou toch mooi zijn? Als ik met die warmte, zonder er naar om te kijken een heerlijk gerecht kon bereiden? Ik koos voor Rendang, want als het om stoofvlees gaat is dat toch wel een favoriet van mij. Op vrijdagavond maakte ik hamburgers, om vervolgens de Dutch Oven op de […]

dutch oven kip uitgelicht

Dutch Oven Kip

Onlangs ontving ik van Cook&Co een mooie Dutch Oven van Petromax en daar ben ik erg blij mee. Een Dutch Oven is namelijk zo divers in gebruik. Ik heb er al brood in gebakken, heb de deksel gebruikt om pannenkoeken in te bakken en dit keer ben ik voor een hele kip uit de Dutch Oven gegaan. Inclusief, aardappeltjes en groenten. Zo heb je in één keer een hele maaltijd gereed. En zeg nou zelf: als je de foto hieronder ziet, wil je dit toch ook een keer maken?   

grieks dutch oven brood uitgelicht

Grieks Dutch Oven Brood

Ik maak tegenwoordig met regelmaat brood op de BBQ. In combinatie met een Dutch Oven is het namelijk een eitje. Het enige dat je nodig hebt is tijd. Het deeg moet namelijk 3 keer rijzen en dat kost in totaal 4,5 uur. Je hoeft het deeg echter niet te kneden, dus dat is dan wel weer lekker! Deze keer maakte ik een brood met een Griekse twist, door stukjes groene olijf en feta door het deeg te mengen. Klinkt heerlijk toch?

mediteraans dutch oven brood uitgelicht

Mediterraans Dutch Oven Brood

Laats maakte ik al een brood in een Dutch Oven en dat was echt top! Dat wilde ik dus nog een keer doen, maar dan een variatie. Ik ging voor een brood met een mediterraans tintje, door zongedroogde tomaatjes en olijven toe te voegen. En dat beviel wel! Dit brood is zo lekker. Het heeft een heerlijk krokante korst, is luchtig en is te maken vrijwel zonder te kneden! Heb je tips voor variaties? Laat het onder dit recept weten in een reactie!