Steak met Italiaanse Gremolata

Flat Iron Steak met Gremolata

Je kunt een steak natuurlijk alleen met peper en zout bereiden en zo serveren. Soms erg lekker zelfs! Maar het is toch ook wel lekker om soms iets bij de steak te serveren dat nog net wat extra smaak geeft. Niet voor niets is de Picanha met Chimichurri enorm populair en kun je bij het gemiddelde restaurant een sausje kiezen als je een steak bestelt. Nu heb ik een mooie Italiaanse smaakmaker voor je, die perfect past bij een mooie steak, maar het ook goed doet met vis en kip; […]

Gerookte Beef Hammer van de BBQ

Beef Hammer met Koffie Rub

Alweer een hele tijd terug ging ik hier met een paar vrienden aan de slag met een beef hammer op de BBQ. Alleen omdat het die middag vooral heel gezellig was en we iets minder bezig waren met die beef hammer op de BBQ was het resultaat niet helemaal zoals gewenst. Dat moest dus een keer over. En dit keer met succes! In 5 uur rookte en gaarde ik een mooie beefhammer van het Rubia Galega rund tot een heerlijk eindresultaat. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader, al […]

Meatloaf Burgers

Meatloaf Burgers

Onlangs stond er hier een heerlijk Italiaans gehaktbrood op het menu. Maar omdat een etentje dat we hadden gepland niet door ging werd het een gehaktbrood dat iets te veel van het goede was voor ons. Dus ging er een restje de koelkast in, om later nog iets mee te doen. Dat later werd direct de volgende dag met de lunch, want dat restje gehaktbrood turnde ik om tot heerlijke Meatloaf Burgers. Simpel, met een paar ingrediënten, die wij altijd wel in huis hebben, en zo klaar, want dat gehakbrood […]

Chuck Eye Steak in Rum Marinade

Chuck Eye Steak in Rum Marinade

In dit recept gaan we aan de slag met een stuk vlees dat wel wat weg heeft van de ribeye. De chuck eye steak komt uit de hals en de onderrib van het rund en wordt gesneden uit de vijfde rib. De Ribeye steak wordt gesneden uit de zesde tot en met de twaalfde rib, dus dat de chuck eye en de ribeye wat van elkaar weg hebben is niet zo gek. Wat het verschil dan is? De chuck eye is net iets minder mals dan de ribeye. En daarbij […]

Italiaans Gehaktbrood van de BBQ

Italiaans Gehaktbrood

Een gehaktbrood van de BBQ is wat mij betreft altijd een goed idee! Ik bereidde er al diversen op mijn BBQ en daar kwam er onlangs weer één bij in de vorm van dit Italiaanse Gehaktbrood van de BBQ. Gevuld met mozzarella en afgetopt met je favoriete pastasaus en geraspte Parmezaanse kaas. Ruim een uur op de BBQ en dan lekker aansnijden en serveren! Aanrader om binnenkort eens op de BBQ te bereiden, dus zorg dat je alvast een rookplankje in huis hebt!

Cheeseburger Crunchwraps

Cheeseburger Crunchwraps

Ik kwam de laatste tijd veel copycat versies van crunchwraps tegen op social media. De crunchwrap is, volgens mij, één van de gerechten waar Taco Bell al jaren om bekend staat. Ik had er nog nooit een gegeten, maar zag wel direct een mogelijkheid om er een burger variant mee te maken op de plancha! Ik moet de burger verslaving toch een beetje onderhouden en waarom zou ik dan niet variëren met de samenstelling? Nou, dit pakketje met de naam crunchwrap werd een succes hoor! Het dichtvouwen moet je even […]

Italiaanse Smashburgers

Italian Smashburgers

Hier in huis zijn we al een tijdje fan van smashburgers. Met slechts een paar ingrediënten, die we ook neg eens bijna altijd wel in huis hebben, een heerlijke burger bouwen is top en het is voor ons momenteel wel onze favoriet als het om ‘fastfood’ gaat. Nu kun je zo’n smashburger natuurlijk met van alles pimpen, maar die simpliciteit van zo’n burger is wat mij betreft één van de belangrijkste factoren voor een goede smashburger. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet gevarieerd kan worden, want ook met […]

Tri-tip in Chimichurri Marinade

Tri-tip in Chimichurri Marinade

Al eerder ging ik eens aan de slag met de tri-tip om er lekkere recepten mee te bereiden. Zo bereidde ik eens een tri-tip in een mojo marinade, maar bereidde ik ook eens een tri-tip als brisket. Allebei erg lekker, maar dit keer ging ik voor een variant met de welbekende chimichurri. Die gebruikte ik namelijk om het vlees in te marineren en dat was erg lekker! Tri-tip, of Maminha, kennen we in Nederland trouwens als het liesstuk of als het ezeltje. Het is een stuk uit het rund, gesneden […]

Longhaas met Rode Chimichurri

Longhaas met Rode Chimichurri

Chimichurri ken je inmiddels waarschijnlijk wel. Is het niet van de klassieke picanha met chimichurri, dan wel met één van de andere heerlijke gerechten met chimichurri. Die Argentijnse saus doet het goed bij steaks, maar combineert ook met bijvoorbeeld garnalen en kip erg goed. Ik wilde de chimichurri echter eens een andere twist geven, waarbij ook in het uiterlijk duidelijk is dat het niet om een standaard chimichurri gaat. Het werd deze rode chimichurri, waar onder andere geroosterde rode puntpaprika in gaat en gerookt paprikapoeder. Het resultaat was een erg […]

Jalapeño Smash Burgers Recept

Jalapeño Smash Burgers

Dat ik wel van een goede burger houd is geen verrassing meer he? De website staat vol met heerlijke Burger recepten, waarbij je nog wel even voort kunt. De laatste tijd worden er hier geregeld smashburgers op de BBQ bereid. Vaak heel eenvoudig met wat ingrediënten die ik nog heb liggen. Zo ook dit keer, toen er nog een paar jalapeños over waren van de boodschappen voor de Atomic Buffalo Turds. Net als bij de Onion Smash Burgers pakte ik de mandoline er bij en smashte de flinterdunne schijfjes jalapeño […]

Gerookte Kalfswangen van de BBQ

Gerookte Kalfswangen

Als je wel van een mooie low & slow sessie op de BBQ houdt en wel eens iets anders wil dan de spareribs, pulled pork en andere low & slow gerecht, dan zijn deze gerookte kalfswangen precies wat je zoekt. Ze krijgen in dit recept eigenlijk een gelijksoortige bereiding als spareribs, maar ik gebruik een stuk minder smaakmakers. De kalfswangen worden slechts bestrooid met een rub van zout, peper en knoflook (SPG Dryrub)en er komt ook geen zoete BBQ saus aan te pas. Nee, deze kalfswangen zijn een heerlijk low […]

Onion Smashburgers Recept

Onion Smash Burgers

Burgers bouwen is altijd een goed idee en de laatste tijd zijn met name smashburgers erg populair. Ik bereid ze ook regelmatig en heb ook nu weer een lekker recept voor je. Als je een beetje bekend bent in de wereld van burgers ken je wellicht de Oklahoma Onion Burger wel. Op deze burger is mijn onion smashburger recept gebaseerd. Bij deze smashburgers druk je namelijk flinterdunne uienringen in je burger tijdens het smashen, die na het flippen van de burgers de tijd krijgen om te karameliseren op de bakplaat. […]