Pulled Beef uit de Dutch Oven

Een mooie low en slow sessie om pulled beef te maken kan zomaar de hele dag duren. Lastig als je gasten hebt en wel op een fatsoenlijke tijd wil eten. Daarom nu de oplossing om wel pulled beef te kunnen serveren, maar zonder de stress te ervaren of er wel op tijd gegeten kan worden. En nee, dan heb ik het niet over een dag eerder de pulled beef al bereiden. We gaan namelijk voor een combinatie van kort roken en dan in de Dutch Oven verder garen. In een uur of 5 heb je dan heerlijke pulled beef, die erg smaakvol is. Klinkt goed toch?

 

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

 • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden.
 • Haal de ribeye rollade uit de verpakking en dep het vlees rondom droog met keukenpapier. Gebruik je, zoals ik een rollade die al gekruid is? Spoel de kruiden dan eerst van de buitenkant en dep het vlees daarna goed droog. Pak er vervolgens de koffie rub bij en bestrooi het vlees hier rondom mee, tot alle kanten zijn voorzien van een laagje rub. Ik gebruikte iets minder zout in de rub, omdat het vlees al gekruid is geweest.
 • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan het rookhout toe aan de brandende kolen en leg het vlees op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en rook de rollade nu 2 uurtjes. De kerntemperatuur van het vlees is hierbij niet belangrijk.
 • Ligt het vlees bijna 2 uur op de BBQ? Giet dan de sinaasappelsap en de BBQ saus in de Dutch Oven. Snipper de ui en tenen knoflook grof en voeg deze ook toe aan de pan.
 • Na 2 uur roken mag de ribeye rollade van de BBQ. Maak de BBQ vervolgens gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 170 graden.
 • Leg de rollade nu in de Dutch Oven en wentel hem een paar keer om, zodat het vlees rondom nat is van de sinaasappelsap en BBQ saus. Doe vervolgens de deksel op de Dutch Oven.
 • Is de BBQ weer op temperatuur? Dan mag de Dutch Oven op de BBQ. Sluit de BBQ wederom met de deksel en gaar het vlees in de pan nu nog een uur of 3, tot het vlees superzacht is. Controleer af en toe met een prikker of het vlees al zacht is. De rollade moet uiteindelijk bijna vanzelf uit elkaar vallen.
 • Is het vlees gaar en valt het bijna uit elkaar? Dan mag de Dutch Oven van de BBQ. Neem nu een BBQ tang of 2 vorken en trek het vlees uit elkaar tot pulled pork. Vermeng het vlees vervolgens met het vocht en de uien uit de Dutch Oven.
 • Je kunt de pulled beef vervolgens naar wens serveren. Ik maakte er een patatje pulled beef van, maar ook op taco’s en nacho’s zal deze pulled beef het goed doen. Aan jou de keuze. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Pulled Beef uit de Dutch Oven

4 reacties

 1. 5 sterren
  Ik maakte dit recept met een rollade gemaakt van ree. Heb daardoor het pruttelen met een uurtje verkort.

  Was echt een aangename verrassing 😃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept