Pimientos de Padron van de BBQ

Pimientos de Padron

Als wij het hier thuis over tapas eten hebben, dan kan dat niet zonder Pimientos de Padron. Daar kunnen we echt van blijven eten! Ik neem ze regelmatig mee als ik bij de Sligro kom en ook in de supermarkt en bij de groenteman hebben ze ze af en toe liggen. Maar toen we in 2023 met de camper door Spanje gingen hebben we ze helemaal vaak gegeten! De bereiding is namelijk super makkelijk en je hebt er ook bijna niks voor nodig. Ideaal bijgerecht dus! Mocht je ze eens […]

Steak met Italiaanse Gremolata

Flat Iron Steak met Gremolata

Je kunt een steak natuurlijk alleen met peper en zout bereiden en zo serveren. Soms erg lekker zelfs! Maar het is toch ook wel lekker om soms iets bij de steak te serveren dat nog net wat extra smaak geeft. Niet voor niets is de Picanha met Chimichurri enorm populair en kun je bij het gemiddelde restaurant een sausje kiezen als je een steak bestelt. Nu heb ik een mooie Italiaanse smaakmaker voor je, die perfect past bij een mooie steak, maar het ook goed doet met vis en kip; […]

Gegrilde Paprika met Burrata

Gegrilde Paprika met Burrata

Wil jij, net als ik, de BBQ ook graag gebruiken om een hele maaltijd op te bereiden? Dan weet je dat het soms wel eens een beetje puzzelen is met temperaturen om alles op elkaar af te stemmen. Bijgerechten hoeven echter helemaal niet ingewikkeld te zijn en kun je soms als bereiden in de tijd dat je vlees ligt te rusten. Deze gegrilde paprika’s met burrata kun je bijvoorbeeld perfect grillen nadat je een picanha hebt afgegrild. Terwijl het vlees ligt te rusten kunnen de paprika’s het rooster op en […]

Soja Sesam Courgette BBQ

Soja Sesam Courgette

Een mooi hoofdgerecht bereiden op de BBQ is natuurlijk leuk, maar persoonlijk vind ik het nóg leuker als ook de bijgerechten van de BBQ komen. Dat maakt het wat mij betreft helemaal compleet. Het is soms natuurlijk een beetje zoeken welke hoofdgerechten en bijgerechten bij elkaar passen qua bereiding en temperatuur, maar met behulp van de filters op mijn recepten pagina moet je een eind komen denk ik! Een groente die zich in ieder geval goed leent om te grillen is de courgette. Wij eten het regelmatig en ik probeer […]

Meatloaf Burgers

Meatloaf Burgers

Onlangs stond er hier een heerlijk Italiaans gehaktbrood op het menu. Maar omdat een etentje dat we hadden gepland niet door ging werd het een gehaktbrood dat iets te veel van het goede was voor ons. Dus ging er een restje de koelkast in, om later nog iets mee te doen. Dat later werd direct de volgende dag met de lunch, want dat restje gehaktbrood turnde ik om tot heerlijke Meatloaf Burgers. Simpel, met een paar ingrediënten, die wij altijd wel in huis hebben, en zo klaar, want dat gehakbrood […]

Cheeseburger Crunchwraps

Cheeseburger Crunchwraps

Ik kwam de laatste tijd veel copycat versies van crunchwraps tegen op social media. De crunchwrap is, volgens mij, één van de gerechten waar Taco Bell al jaren om bekend staat. Ik had er nog nooit een gegeten, maar zag wel direct een mogelijkheid om er een burger variant mee te maken op de plancha! Ik moet de burger verslaving toch een beetje onderhouden en waarom zou ik dan niet variëren met de samenstelling? Nou, dit pakketje met de naam crunchwrap werd een succes hoor! Het dichtvouwen moet je even […]

Italiaanse Smashburgers

Italian Smashburgers

Hier in huis zijn we al een tijdje fan van smashburgers. Met slechts een paar ingrediënten, die we ook neg eens bijna altijd wel in huis hebben, een heerlijke burger bouwen is top en het is voor ons momenteel wel onze favoriet als het om ‘fastfood’ gaat. Nu kun je zo’n smashburger natuurlijk met van alles pimpen, maar die simpliciteit van zo’n burger is wat mij betreft één van de belangrijkste factoren voor een goede smashburger. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet gevarieerd kan worden, want ook met […]

Longhaas met Rode Chimichurri

Longhaas met Rode Chimichurri

Chimichurri ken je inmiddels waarschijnlijk wel. Is het niet van de klassieke picanha met chimichurri, dan wel met één van de andere heerlijke gerechten met chimichurri. Die Argentijnse saus doet het goed bij steaks, maar combineert ook met bijvoorbeeld garnalen en kip erg goed. Ik wilde de chimichurri echter eens een andere twist geven, waarbij ook in het uiterlijk duidelijk is dat het niet om een standaard chimichurri gaat. Het werd deze rode chimichurri, waar onder andere geroosterde rode puntpaprika in gaat en gerookt paprikapoeder. Het resultaat was een erg […]

BBQ Mais Ribs

Mais Ribs

Mais wordt hier met grote regelmaat als bijgerecht geserveerd als de BBQ aan gaat en dus werd het wel eens tijd om er een beetje mee te variëren. Niets mis natuurlijk met een old school geroosterde maïskolf, maar ik kwam deze zogenaamde mais ribs nu zo vaak tegen dat ik ze toch eens moest proberen. En nee, ze hebben natuurlijk niets met ‘ribs’ te maken, maar door het kromtrekken tijdens de bereiding krijgen ze wel een beetje de vorm er van. Voor dat kromtrekken is het rouwens belangrijk om met […]

Kip Saté Grillworst van de BBQ

Kip Saté Grillworst

Ik ben een tijdje terug op de grillworst toer geweest en heb toen een aantal verschillende grillworsten bereid. Eerder deelde ik al het 2.0 recept voor Kip Grillworst met Kaas met je en later kwam ook het recept voor de Jalapeño Cheddar Kip Grillworst online. Een derde variant die ik maakte was de kip saté grillworst en die is dus ook onwijs lekker! Ik heb overigens ook al een 2.0 versie voor deze grillworst in gedachten, maar voor nu is deze saté grillworst een dikke aanrader om eens te proberen!

Jalapeño Smash Burgers Recept

Jalapeño Smash Burgers

Dat ik wel van een goede burger houd is geen verrassing meer he? De website staat vol met heerlijke Burger recepten, waarbij je nog wel even voort kunt. De laatste tijd worden er hier geregeld smashburgers op de BBQ bereid. Vaak heel eenvoudig met wat ingrediënten die ik nog heb liggen. Zo ook dit keer, toen er nog een paar jalapeños over waren van de boodschappen voor de Atomic Buffalo Turds. Net als bij de Onion Smash Burgers pakte ik de mandoline er bij en smashte de flinterdunne schijfjes jalapeño […]

Onion Smashburgers Recept

Onion Smash Burgers

Burgers bouwen is altijd een goed idee en de laatste tijd zijn met name smashburgers erg populair. Ik bereid ze ook regelmatig en heb ook nu weer een lekker recept voor je. Als je een beetje bekend bent in de wereld van burgers ken je wellicht de Oklahoma Onion Burger wel. Op deze burger is mijn onion smashburger recept gebaseerd. Bij deze smashburgers druk je namelijk flinterdunne uienringen in je burger tijdens het smashen, die na het flippen van de burgers de tijd krijgen om te karameliseren op de bakplaat. […]