Longhaas met Rode Chimichurri

Chimichurri ken je inmiddels waarschijnlijk wel. Is het niet van de klassieke picanha met chimichurri, dan wel met één van de andere heerlijke gerechten met chimichurri. Die Argentijnse saus doet het goed bij steaks, maar combineert ook met bijvoorbeeld garnalen en kip erg goed. Ik wilde de chimichurri echter eens een andere twist geven, waarbij ook in het uiterlijk duidelijk is dat het niet om een standaard chimichurri gaat. Het werd deze rode chimichurri, waar onder andere geroosterde rode puntpaprika in gaat en gerookt paprikapoeder. Het resultaat was een erg […]

Mais Ribs

Mais wordt hier met grote regelmaat als bijgerecht geserveerd als de BBQ aan gaat en dus werd het wel eens tijd om er een beetje mee te variëren. Niets mis natuurlijk met een old school geroosterde maïskolf, maar ik kwam deze zogenaamde mais ribs nu zo vaak tegen dat ik ze toch eens moest proberen. En nee, ze hebben natuurlijk niets met ‘ribs’ te maken, maar door het kromtrekken tijdens de bereiding krijgen ze wel een beetje de vorm er van. Voor dat kromtrekken is het rouwens belangrijk om met […]

Kip Saté Grillworst

Ik ben een tijdje terug op de grillworst toer geweest en heb toen een aantal verschillende grillworsten bereid. Eerder deelde ik al het 2.0 recept voor Kip Grillworst met Kaas met je en later kwam ook het recept voor de Jalapeño Cheddar Kip Grillworst online. Een derde variant die ik maakte was de kip saté grillworst en die is dus ook onwijs lekker! Ik heb overigens ook al een 2.0 versie voor deze grillworst in gedachten, maar voor nu is deze saté grillworst een dikke aanrader om eens te proberen!

Jalapeño Smash Burgers

Dat ik wel van een goede burger houd is geen verrassing meer he? De website staat vol met heerlijke Burger recepten, waarbij je nog wel even voort kunt. De laatste tijd worden er hier geregeld smashburgers op de BBQ bereid. Vaak heel eenvoudig met wat ingrediënten die ik nog heb liggen. Zo ook dit keer, toen er nog een paar jalapeños over waren van de boodschappen voor de Atomic Buffalo Turds. Net als bij de Onion Smash Burgers pakte ik de mandoline er bij en smashte de flinterdunne schijfjes jalapeño […]

Onion Smash Burgers

Burgers bouwen is altijd een goed idee en de laatste tijd zijn met name smashburgers erg populair. Ik bereid ze ook regelmatig en heb ook nu weer een lekker recept voor je. Als je een beetje bekend bent in de wereld van burgers ken je wellicht de Oklahoma Onion Burger wel. Op deze burger is mijn onion smashburger recept gebaseerd. Bij deze smashburgers druk je namelijk flinterdunne uienringen in je burger tijdens het smashen, die na het flippen van de burgers de tijd krijgen om te karameliseren op de bakplaat. […]

Gegrilde Aardappelsalade

De aardappelsalade behoort in Nederland tot de klassiekers als het om bijgerechten bij de BBQ gaat. Helaas komt het er vaak wel op neer dat het dan zo’n kant-en-klare aardappelsalade betreft die voor ongeveer 50 procent uit mayonaise bestaat. Af en toe best lekker hoor, maar dat kan beter. Eerder deelde ik al eens een recept voor gerookte aardappelsalade met je en dit keer heb ik een heerlijk recept voor gegrilde aardappelsalade voor je. Echt een aanrader om eens te serveren bij je volgende BBQ!!  

Jalapeño Cheddar Grillworst

Laatst deelde ik al het 2.0 recept voor de kip grillworst met kaas hier op de site, maar dat was niet de enige grillworst die ik die dag bereidde. Ik ging namelijk ook voor deze versie met jalapeño en cheddar door de worst verwerkt. Het resultaat was verbluffend lekker en deze grillworst ging dan ook niet heel lang mee! Net als met de 2.0 versie met kaas heb ik in dit recept weer gebruik gemaakt van alle juiste tools en ingrediënten, maar je kunt in de basis ook de bereiding […]

Longhaas met Chipotle Boter

Een steak geserveerd met kruidenboter is een klassieke combinatie, maar ook wel een beetje saai. De smaken zijn prima natuurlijk, maar het mag wel wat avontuurlijker wat mij betreft. Maar dat betekent niet dat je gelijk helemaal van de boter af hoeft te stappen! Eerd er deelde ik al eens het recept voor cowboy boter voor bij je steak en dit keer gaan we voor een heerlijke chipotle boter. Heerlijk romig door de boter, maar dan met wat meer pit van de chipotle. Ik ging voor een heerlijke longhaas om […]

Gegrilde Aziatische Courgette

Voor een eenvoudig, maar smaakvol bijgerecht is altijd nog wel plaats op de site en ik heb er weer eentje voor je. Courgette is sowieso erg geschikt om te grillen op de BBQ. Daar komt nog bij dat je het op allerlei manieren kun kruiden en marineren. Alleen met wat peper en zout is courgette al lekker, maar met deze Aziatische marinade wordt de gegrilde courgette nóg lekkerder! Zeker een aanrader om eens te proberen dus!  

Kip Grillworst met Kaas 2.0

Alweer heel wat jaren terug schreef ik een recept om zelf kip grillworst met kaas te maken. Een leuk recept dat nog altijd veel bezocht wordt. Het stond echter toch al een hele tijd op mijn to do lijst om een 2.0 versie te maken, met de juiste tools en wat andere ingrediënten voor een nóg beter en langer houdbaar resultaat. Dat langer houdbaar was hier trouwens niet echt nodig, want deze grillworst ging er zo doorheen tijdens een familieweekend! Anyway, ik bestelde bij Van Beekum hun grillworst pakket, kocht […]

Griekse Lamszadelkoteletten

Lamskoteletten van de BBQ is voor mij echt zo’n voorjaarsgerecht. Ik bereid ze niet vaak, maar als ik ze dan eet neem ik mezelf voor om ze vaker op de BBQ te leggen. Wat er dan vervolgens weer niet van komt door alle andere BBQ plannen. Maar nu had ik eindelijk weer eens lamskoteletten van de zadel had liggen, dus maakte ik een lekkere Griekse marinade waarin de koteletten een uurtje mochten zwemmen. Daarna kort en heet grillen en je hebt heerlijke Griekse lamszadelkoteletten.  

Gegrilde Maïs & Courgette Salade

Ik weet het, BBQ’en gaat vooral om een mooi stuk vlees of vis tot perfectie garen en de rest is bijzaak. Maar die rest is dus geen bijzaak. Als ik een mooi hoofdgerecht van de BBQ tover, wil ik daar ook een mooi bijgerecht bij. Het liefst ook nog eens van de BBQ. Als het wat lekkerder weer wordt kan ik een salade wel waarderen. En zo’n salade geef je heel eenvoudig een BBQ touch door er wat gegrilde groenten, courgette en maïs in dit geval, aan toe te voegen! […]