Aardappel Roosjes

Dat een gerecht van de BBQ lekker is, dat is het belangrijkste. Maar het oog wil ook wat en dus is het leuk als een BBQ gerecht er ook nog eens mooi uit ziet! Met deze aardappel roosjes zit zowel de smaak als het uiterlijk wel goed. Daarnaast is het een verrassend gerecht, want een muffinvorm op de BBQ zullen je gasten wellicht niet zo vaak zien!

Op zoek naar een leuk bijgerecht van de BBQ? Ga eens voor deze aardappel roosjes!
Op zoek naar een leuk bijgerecht van de BBQ? Ga eens voor deze aardappel roosjes!

Soort gerecht: Bij; Aantal personen: 2-4; Tijd: 50 minuten

Ingrediënten

– 4 Grote Iets Kruimige Aardappelen
– 20 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
– 5 eetlepels Olijfolie
– 1 teentje Knoflook
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Muffinvorm
– Kaasschaaf of Mandoline
– Knoflookpers
– Bakkwast

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd met een kaasschaaf of mandoline dunne plakken van de aardappels.

Meng in een kommetje 4 eetlepels olijfolie met wat grof zeezout en versgemalen peper en knijp er het teentje knoflook in uit. Meng alles goed door elkaar.

Vet de muffinvorm in met de resterende lepel olijfolie en zet de vorm alvast klaar.

Maak nu dakpansgewijs een lange rij met een kwart van de plakjes aardappel. De helft van de aardappel overlapt hierbij met het volgende plakje. Bestrijk de rij vervolgens met de knoflookolie en rol het geheel vervolgens voorzichtig, maar strak op. Doe de rol nu in één van de gaten van de muffinvorm en herhaal bovenstaande nog 3 keer.

Bestrijk alle aardappelroosjes nog met een beetje van de knoflookolie en strooi er wat extra versgemalen zwarte peper overheen.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de muffinvorm dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de aardappelroosjes nu 25 minuten en bestrooi ze vervolgens met de geraspte Parmezaanse Kaas. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de aardappel roosjes nog eens 10 minuten.

Haal de muffinvorm vervolgens van de BBQ en haal een mesje langs de randen van de aardappel roosjes, zodat ze los komen. Haal de roosjes nu uit de vorm en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Aardappel Roosjes van de BBQ zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook nog eens heerlijk!
Aardappel Roosjes van de BBQ zien er niet alleen mooi uit, ze smaken ook nog eens heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *