BBQ Recept: dubbel gebakken aardappelen

Dubbel Gebakken Aardappelen

Een mooi hoofdgerecht van de BBQ moet natuurlijk gepaard gaan met een aantal mooie bijgerechten. Zo mogen groenten bij mij niet ontbreken en vind ik het ook altijd leuk een aardappelgerecht te bereiden. Deze dubbelgebakken aardappelen zijn heerlijk en ook nog eens vrij gemakkelijk te bereiden. Een goed idee om deze dus de volgende keer als bijgerecht te serveren!

Deze dubbelgebakken aardappelen van de BBQ zijn heerlijk als bijgerecht!
Deze dubbelgebakken aardappelen van de BBQ zijn heerlijk als bijgerecht!

Bijgerecht

4 personen

1 uur en 30 minuten

Ingrediënten

– 4 Grote Iets Kruimige Aardappelen
– 100 gram Geraspte Kaas
– 4 eetlepels Yoghurt
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Aluminiumfolie
– Mengkom

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Boen ondertussen de aardappelen schoon en pak iedere aardappel apart in, in aluminiumfolie.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de ingepakte aardappelen dan op het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Pof de aardappelen nu een uur, tot ze zacht en gaar zijn, en haal ze vervolgens van de BBQ.

Neem nu de meng kom, een scherp mes en een lepel. Pak de aardappelen uit en snijd met het mes een kapje van de aardappels, zodat je de binnenkant met de lepel uit kunt lepelen. Lepel de aardappelen uit en meng dit in de mengkom met de yoghurt, de helft van de geraspte kaas, zout en peper tot een gladde vulling.

Vul de uitgeholde aardappelen weer met dit mengsel en strooi er tot slot de resterende geraspte kaas overheen. Leg de gevulde aardappelen terug op de BBQ en sluit de BBQ weer met de deksel. Bak de aardappelen nu nog een kwartier, zodat de vulling warm is en de kaas is gesmolten. Serveer de aardappelen daarna direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *