Zoete Aardappel Hasselback Aardappelen

Hasselback Zoete Aardappelen

Om van een avondje BBQ een complete maaltijd te maken mag een aardappel gerecht niet ontbreken. Natuurlijk kun je daarvoor wat inde frituur, airfryer of oven gooien, maar als de BBQ toch aan gaat kun je net zo goed alles op de BBQ bereiden toch? Hasselback aardappelen zijn altijd een goed idee op de BBQ, dus ook als je voor zoete aardappelen gaat. In dit recept bestrijk je de hasselback zoete aardappelen een paar keer met gesmolten roomboter voor een wat rijkere smaak en die viel hier goed in de smaak. Zet deze zoete aardappel hasselbacks dus snel op je to-do lijstje!

Hasselback Zoete Aardappel
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Was ondertussen de zoete aardappelen en droog ze af. Leg de 2 pollepels nu op je werkblad en leg er een zoete aardappel tussen. Neem nu een scherp mes en snijd de zoete aardappel om de 3 mm in, tot je met je mes op de pollepels zit. De pollepels zorgen er hierbij voor dat je niet per ongeluk doorschiet. Herhaal dit met alle zoete aardappelen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de zoete aardappelen het rooster op. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de zoete aardappelen nu 30 minuten.
  • Zet ondertussen een steelpan op laag vuur en smelt de roomboter hier in.
  • Liggen de zoete aardappelen 30 minuten op de BBQ? Bestrijk ze dan met wat gesmolten boter. Gebruik hiervoor de bastingkwast. Sluit de BBQ weer met de deksel en bestrijk de aardappelen een kwartier later nog eens met roomboter.
  • Na nog eens een kwartier zijn de zoete aardappelen als het goed is gaar. Haal ze nu van de BBQ en bestrijk ze nog een laatste keer met boter. Bestrooi de aardappelen vervolgens met wat grof zeezout en wat versgemalen zwarte peper. Serveer de hasselback zoete aardappelen vervolgens direct. Eet smakelijk!
Hasselback Zoete Aardappelen

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.