
Bijgerecht
4 personen
1 uur en 20 minuten
Ingrediënten
- 4 Grote Zoete Aardappels
- 50 gram Spekblokjes
- 100 gram Cheddar
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
Overige Benodigdheden
- Gietijzeren pan voor op de BBQ
- Aluminiumfolie
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Was ondertussen de zoete aardappels onder de koude kraan en boen ze schoon. Prik met een vork in iedere aardappel wat gaatjes en pak iedere zoete aardappel apart in, in aluminiumfolie.
Leg de zoete aardappels op het rooster als deze op temperatuur is en pof ze in ongeveer een uur gaar. Pak ze uit en laat ze even afkoelen.
Zet ondertussen een gietijzeren pannetje op de BBQ en laat deze goed warm worden. Voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak deze in 5 minuutjes krokant.
De zoete aardappels zijn inmiddels een stuk afgekoeld. Haal ze uit het aluminiumfolie en snijd iedere zoete aardappel over de lengte doormidden. Schep met een lepel nu een groot deel van de aardappels leeg in een mengkom en doe hier de spekblokjes bij. Rasp de cheddar in de kom, breng op smaak met peper en zout en roer even door elkaar.
Vul iedere uitgeholde halve zoete aardappel met het mengsel en zet deze nog 10 minuutjes terug op de BBQ, zodat de spek nog krokanter wordt en de kaas goed is gesmolten. Haal de zoete aardappels nu van de BBQ en serveer direct. Eet smakelijk!