sweet potatoe skins uitgelicht

Sweet Potatoe Skins

Als het gaat om bijgerecht tijdens de BBQ vervallen mensen snel in oude gewoontes. Ze nemen stokbrood, kruidenboter, aardappelsalade en andere doorsnee BBQ bijproducten. Dat vind ik jammer. Want naast een stukje vlees kun je je bijgerechten ook prima op de BBQ bereiden. Zo maak je van het BBQ'en een volwaardige maaltijd. Ik maakte deze Sweet Potatoe Skins, gevuld met bacon en cheddar, en die zijn heerlijk naast een mooi stuk vlees. Zeker het proberen waard!
Op zoek naar een lekker BBQ bijgerecht? Ga voor deze sweet potatoe skins!

Bijgerecht

4 personen

1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

- 4 Grote Zoete Aardappels
- 50 gram Spekblokjes
- 100 gram Cheddar
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

- Gietijzeren pan voor op de BBQ
- Aluminiumfolie

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Was ondertussen de zoete aardappels onder de koude kraan en boen ze schoon. Prik met een vork in iedere aardappel wat gaatjes en pak iedere zoete aardappel apart in, in aluminiumfolie.

Leg de zoete aardappels op het rooster als deze op temperatuur is en pof ze in ongeveer een uur gaar. Pak ze uit en laat ze even afkoelen.

Zet ondertussen een gietijzeren pannetje op de BBQ en laat deze goed warm worden. Voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak deze in 5 minuutjes krokant.

De zoete aardappels zijn inmiddels een stuk afgekoeld. Haal ze uit het aluminiumfolie en snijd iedere zoete aardappel over de lengte doormidden. Schep met een lepel nu een groot deel van de aardappels leeg in een mengkom en doe hier de spekblokjes bij. Rasp de cheddar in de kom, breng op smaak met peper en zout en roer even door elkaar.

Vul iedere uitgeholde halve zoete aardappel met het mengsel en zet deze nog 10 minuutjes terug op de BBQ, zodat de spek nog krokanter wordt en de kaas goed is gesmolten. Haal de zoete aardappels nu van de BBQ en serveer direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *