Ga terug
+ servings

Lente Stoof uit de Dutch Oven met Spaghetti

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Lente Stoof, Lente Stoof van de BBQ
Porties: 6 personen
calorieën: 528kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Snijd ondertussen de sukadelappen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en bestrooi deze met zout en peper. Snijd de uien in halve ringen en snipper de knoflook fijn.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de Dutch Oven op de BBQ en laat deze een paar minuutjes warm worden. Voeg vervolgens de olijfolie toe en laat ook deze even warm worden.
  • Neem nu het vlees en bak deze gedurende 5 minuutjes rondom bruin in de pan. Haal het vlees vervolgens weer uit de pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak deze 3 minuutjes en voeg vervolgens het vlees weer toe aan de pan.
  • Voeg nu de rode wijn toe aan de pan en breng dit rustig aan de kook. Voeg vervolgens ook de tomatenblokjes toe. Breng het geheel weer rustig aan de kook en haal vervolgens de Dutch Oven kort van de BBQ.
  • Maak de BBQ nu gereed voor indirecte hitte (temperatuur blijft hetzelfde) en zet de Dutch Oven vervolgens weer terug op de BBQ. Doe de deksel op de pan en de deksel op de BBQ en laat het vlees rustig stoven gedurende 2 uur. Roer af en toe even door.
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg deze na 2 uur toe aan het stoofvlees. Voeg nu ook de Italiaanse kruiden toe en roer dit goed door de stoof. Laat het stoofvlees nu nog minimaal een uur rustig stoven.
  • Hoe langer je stooft hoe meer het vlees uit elkaar zal vallen, maar let dan wel op de dikte van het stoofvlees, want wellicht zal je dan nog wat water toe moeten voegen tussendoor.
  • Is je stoofvlees zo goed al klaar? Zet dan een pan water op en kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking. Voeg nu ook de zilveruitjes en cherrytomaatjes toe aan het stoofvlees en roer dit er doorheen.
  • Is de spaghetti gaar en je stoofvlees naar wens? Haal dan nu de Dutch Oven van de BBQ. Verdeel de spaghetti over de borden, gevolgd door het stoofvlees. Maak ieder bord af met een handje veldsla en een lepel ricotta. Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 528kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 44g | Fat: 11g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.4g | Cholesterol: 119mg | Sodium: 352mg | Potassium: 1342mg | Fiber: 5g | Sugar: 10g | Vitamin A: 1963IU | Vitamin C: 61mg | Calcium: 114mg | Iron: 7mg