asperge pakketje uitgelicht

Pakketje van Witte Asperges

Bij een mooi stuk vlees hoort een waardig bijgerecht en dan komt het witte goud om de hoek kijken. Witte asperges dus, maar dan van de BBQ. Ze zijn heerlijk en de bereiding is niet moeilijk. In dit recept gaan we de asperges garen in een pakketje van aluminiumfolie, dat we verder vullen met o.a. kruidenboter en witte wijn. Het resultaat? Lekkere zachte asperges die heerlijk van smaak zijn. Heerlijk bij een lekker stukje vlees en wat mij betreft dus zeker het proberen waard!

tomahawk steak uitgelicht

Tomahawk Steak

Als BBQ liefhebber ben je ongetwijfeld ook fan van een mooi groot stuk vlees van de BBQ en een mooie Tomahawk Steak moet je dan ook echt eens proberen. Een mooie grote tomahawk steak is zeer geschikt om via de reverse sear methode te bereiden. Daarnaast ziet dit stuk vlees er met het uitstekende bot natuurlijk heel gaaf uit. Ben je nog niet bekend met de reverse sear methode? Geen paniek! In het recept leg ik je uit wat het inhoudt en hoe het werkt. Snel een mooie tomahawk halen […]

chicken pot pie uitgelicht

Chicken Pot Pie

Op de BBQ kun je al heel veel verschillende bereidingen doen. Met een paar accessoires vergroot je die mogelijkheden nog meer. Ik schreef al eens een blog met leuke BBQ accessoires en met één van die accessoires ging ik in dit recept aan de slag: de skillet. In een skillet kun je van alles bereiden. Ik maak er regelmatig nacho’s in, maar dit keer ging ik voor een zogeheten ‘one pan dinner’ door een chicken pot pie te maken. Een soort kippenragout met verschillende groenten en afgedekt met een deksel […]

gehaktbrood rookplank uitgelicht

Gehaktbrood van de Rookplank

Een tijdje terug ontving ik een pakket met verschillende rookplankjes van rookplankje.nl. Aan mij de vraag om eens met hun plankjes aan de slag te gaan en verrassende gerechten te bereiden. Als je aan een rookplankje denkt kom je waarschijnlijk al snel uit bij het warm roken van zalm op een cederhouten plankje. In dit recept ga ik echter voor iets compleet anders, namelijk een gehaktbrood. Ook gebruikte ik geen cederhouten plankje, maar een rookplank van kersenhout. Dit gerookte gehaktbrood is een gerecht dat je zeker eens moet proberen, want […]

argentijns broodje braadworst uitgelicht

Argentijns Broodje Braadworst

Een tijdje terug ontving ik een paar mooie chimichurri braadworsten. Die zijn van zichzelf al lekker, maar ik wilde er nog wat extra’s mee doen. Het moest een broodje braadworst worden. En als je dan chimichurri braadworsten hebt is het makkelijk, dan ga je voor een Argentijns broodje braadworst. Het is een heerlijk broodje geworden dat je prima als avond eten kunt serveren, maar dat ook erg geschikt is als lunch van de BBQ. Deze Argentijnse broodjes braadworst zijn niet moeilijk te bereiden, de bereiding kost ook niet veel tijd, […]

bloemkoolsteak chimichurri uitgelicht

Bloemkool Steak met Chimichurri

Bij het woord steak denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een vegetarisch BBQ gerecht en misschien vind je het woord steak ook wel ongepast voor dit gerecht. Maar wat je mening daar over ook mag zijn, deze bloemkool steaks met chimichurri moet je proberen! Het is een heerlijk gerecht voor de vegetarische BBQ’er, maar ook als bijgerecht naast een mooi stukje vlees is een bloemkoolsteak heerlijk. De bereiding is daarbij eenvoudig en duurt niet lang. Kortom, een BBQ gerecht dat de moeite waard is om eens te proberen!

reverse sear varkensribeye uitgelicht

Reverse Sear Varkens Ribeye

Een ribeye heb je ongetwijfeld wel eens gegeten. Dit deel van het rund is erg smakelijk en is misschien wel mijn favoriete steak. Heb je echter ook wel eens een varkens ribeye geprobeerd? Ja, een ribeye van varkensvlees. Het bestaat. Sterker nog, het is super lekker! Ik ontving een paar mooie exemplaren van het Livar varken en bereidde ze middels de reverse sear methode. Hierbij gaar je de varkens ribeyes eerst indirect op lage temperatuur, waarna je ze aan het eind op een hete BBQ af grilt. Het resultaat? Een […]

iberico koteletten uitgelicht

Iberico Koteletten

Als ik voor varkensvlees op de BBQ ga, dan is Iberico vlees favoriet! Iberico vlees wordt wel eens vergeleken met Wagyu rundvlees, maar dan van het varken. Ik snap dat wel. Iberico vlees heeft zo’n mooie vetmarmering door het vlees, die zoveel smaakt af geeft. Dat moet je echt eens proberen! Ga bijvoorbeeld voor deze Iberico koteletten van de BBQ, die je eerst lekker rubt en daarna volgens de reverse sear methode bereidt. Heerlijk!

indonesisch stoofvlees uitgelicht

Indonesisch Stoofvlees

Ik maak regelmatig stoofvlees op de BBQ. Het hele jaar door. Je vindt dan ook diverse stoof recepten op mijn blog. Stoven op de BBQ doe ik in combinatie met een Dutch Oven. Ik heb er verschillende, die ik vrijwel allemaal gewoon het rooster van de BBQ zet. Houtskool er onder en je kunt heerlijke stoofgerechten bereiden op de BBQ. Als je wilt kun je het vlees voor in je stoof eerst roken op de BBQ, maar dat doe ik lang niet altijd. Zeker in dit recept voor Indonesisch stoofvlees […]

schouderkarbonade bbq uitgelicht

Schouderkarbonades

Zelf je vlees kruiden en volledig bereiden op de BBQ hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Natuurlijk, er zijn recepten waar je uren mee bezig bent, maar er zijn ook heerlijke stukken vlees die weinig voorbereidingstijd kosten en op de BBQ vrij snel gaar zijn. Deze schouderkarbonades van de BBQ bijvoorbeeld! Door ze van te voren even in een lekkere rub te zetten en vervolgens middels de reverse sear methode (eerst indirect bereiden, daarna kort grillen) te bereiden krijg je een heerlijk resultaat, en ben je helemaal niet lang […]

hachee dutch oven uitgelicht

Hachee uit de Dutch Oven

Stoven op de BBQ in de Dutch Oven is iets wat ik in de herfst- en wintermaanden erg leuk vindt om te doen. Ik heb ook een lekker grote Dutch Oven, waardoor ik gelijk een voorraadje stoofvlees kan aanleggen. Dit keer ging ik voor hachee. Een klassiek stoofgerecht met uien en, in dit geval, sukade. Door de boel lekker een paar uurtjes te laten pruttelen krijg je heerlijk mals vlees, dat je zeker vaker zal willen eten.  

Goulash van Wild Zwijn

Wild Zwijn Goulash

In de herfst en winter periode gaat de BBQ bij mij zeker niet terug de schuur in. Er komen echter wel heel andere gerechten van de BBQ dan in de zomer. In de herfst en winter ga ik namelijk graag voor stoofpotjes van de BBQ. Zo maakte ik al eens lekker stoofvlees van rund en een heerlijke herfst stoof. Dit keer weer een lekker stoofgerecht, maar dan met vlees van wild zwijn. Deze wild zwijn goulash is heerlijk in de koudere maanden en is dan ook zeker een aanrader om […]