Goulash van Wild Zwijn

Wild Zwijn Goulash

In de herfst en winter periode gaat de BBQ bij mij zeker niet terug de schuur in. Er komen echter wel heel andere gerechten van de BBQ dan in de zomer. In de herfst en winter ga ik namelijk graag voor stoofpotjes van de BBQ. Zo maakte ik al eens lekker stoofvlees van rund en een heerlijke herfst stoof. Dit keer weer een lekker stoofgerecht, maar dan met vlees van wild zwijn. Deze wild zwijn goulash is heerlijk in de koudere maanden en is dan ook zeker een aanrader om eens te proberen!

Goulash van Wild Zwijn uit de Dutch Oven
Goulash van Wild Zwijn uit de Dutch Oven

Hoofdgerecht

4-6 personen

4 uur

Ingrediënten

– 1 kilo Wild Zwijn Goulash Vlees
– 500 gram Krieltjes
– 2 Uien
– 2 Paprika’s
– 2 Tomaten
– 1 blik Tomatenblokjes
– 600 milliliter Kokend Water
– 2 blokjes Kippen Bouillon
– 3 tenen Knoflook
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 1 theelepel Chilipoeder
– 2 theelepels Gemalen Karwijzaad
– 1 eetlepel Gedroogde Tijm
– 2 blaadjes Laurier
– 1 eetlepel Versgemalen Zwarte Peper
– 0,5 theelepel Keukenzout
– 2 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Dutch Oven
BBQ Handschoenen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij in eerste instantie voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Haal het wild zwijn vlees uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier. Snijd te grote blokjes eventueel iets kleiner en bestrooi het vlees daarna met de zwarte peper en het zout.

Snipper vervolgens de uien grof en de teentjes knoflook fijn. Snijd ook de paprika’s en tomaten in kleine blokjes.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de Dutch Oven op de BBQ en voeg er de olijfolie aan toe. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat de pan en olie even warm worden.

Is de olie warm? Voeg dan het vlees toe aan de pan en braad dit in 5 minuten rondom aan. Haal het vlees vervolgen tijdelijk uit de pan en doe de ui en knoflook er in. Bak de ui en knoflook een minuut of 5, tot de ui glazig begint te worden. Voeg dan het paprikapoeder, chilipoeder en de karwij toe en bak dit 2 minuutjes mee.

Voeg daarna het vlees weer toe aan de pan en doe de tijm en laurier er bij. Verkruimel ook de bouillonblokjes boven de pan en giet het blik tomatenblokjes erbij. Roer alles door elkaar en vul vervolgens het geheel bij met kokend water, tot alle ingrediënten onder staan.

Doe de deksel op de Dutch Oven sluit de BBQ met de deksel en breng het geheel aan de kook. Pak vervolgens je BBQ handschoenen er bij en haal de Dutch Oven kort van de BBQ.

Maak je BBQ nu klaar voor indirecte hitte, met nog steeds een temperatuur van ongeveer 160 graden. Heb je dat gedaan? Zet dan de pan weer terug op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Laat de goulash nu 2 uur rustig pruttelen, terwijl je de boel af en toe doorroert.

Voeg na 2 uur de blokjes tomaat en paprika toe en roer dit door de goulash. Bekijk nu ook even hoeveel vocht er in de pan zit en voeg eventueel nog wat kokend water toe.

30 minuten later mogen ook de krieltjes worden toegevoegd. Roer deze door de goulash. Zit er nu nog veel vocht in de Dutch Oven? Laat dan de deksel van de pan en sluit de BBQ. Is er weinig vocht meer aanwezig? Doe dan de deksel nog wel op de Dutch Oven.

Laat de goulash nu nog 30 minuten pruttelen en haal de Dutch Oven daarna van de BBQ. Laat de goulash van wild zwijn nu 10 minuutjes een beetje afkoelen en serveer hem daarna aan je gasten. Eet smakelijk!

Wildzwijn Goulash van de BBQ

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *