wild zwijn rugfilet rodewijnsaus uitgelicht

Wild Zwijn Rugfilet

Sinds ik samenwerk met The Butchery word ik regelmatig uitgedaagd om met stukken vlees aan de slag te gaan die je in de winkel wellicht niet zo snel zal kiezen. Persoonlijk vind ik dat erg leuk, want het houdt het BBQ’en lekker divers en het is steeds weer een uitdaging om een leuk gerecht te bedenken. Dit keer ging ik aan de slag met een mooie Wild Zwijn Rugfilet, waarvoor ik wel even op onderzoek moest voor ik aan de bereiding begon. Uiteindelijk ging ik voor een relatief eenvoudig recept, waarbij ik de rugfilet reverse sear heb bereid en vervolgens heb geserveerd met een eenvoudige rode wijnsaus.

wild zwijn rugfilet rodewijnsaus recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.84 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de wild zwijn rugfilet uit de koeling en uit de verpakking. Dep het vlees rondom droog en snijd loshangende stukjes weg. Laat het vlees vervolgens even op kamertemperatuur komen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.
  • Is de BBQ bijna op temperatuur? Bestrooi de wild zwijn rugfilet dan rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Steek ook de probe van je kernthermometer vast in het midden van het vlees.
  • Nu zal de BBQ op temperatuur zijn en mag het vlees op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de wild zwijn rugfilet tot een kerntemperatuur van 50 graden. Bij mij duurde dit ongeveer 45 minuten.
  • Zet ondertussen een kleine pan op het vuur en doe hier de olijfolie in. Snipper vervolgens de ui en de knoflook en doe deze in de pan. Bak 2 minuutjes en voeg daarna de rode wijn, bouillon, het takje tijm en het takje rozemarijn toe. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.
  • Laat de saus inkoken tot er nog ongeveer de helft over is en haal de saus dan door een vergiet, zodat je de ui, knoflook, tijm en rozemarijn er uit filtert. Zet de pan weer op het vuur. Meng nu in een klein kommetje het water met de maïzena en voeg dit daarna toe aan de rode wijn saus. Kook de saus nog even door, tot je merkt dat deze dikker begint te worden en haal de pan dan van het vuur.
  • Is de kerntemperatuur van 50 graden bereikt? Haal het vlees dan van de BBQ en laat het op een snijplank of bord rusten, terwijl je de BBQ klaarmaakt voor directe hitte en een temperatuur van 230 graden.
  • Gril de wild zwijn rugfilet vervolgens rondom aan, tot er een kerntemperatuur van 60 graden is bereikt. Haal het vlees vervolgens weer van de BBQ, laat het 5 minuten rusten en snijd het vervolgens in dunne plakken. Serveer de wild zwijn rugfilet op een mooie serveerplank. Schep er al wat van de rode wijn saus over, of serveer de saus apart. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *