Schouderkarbonades

Zelf je vlees kruiden en volledig bereiden op de BBQ hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Natuurlijk, er zijn recepten waar je uren mee bezig bent, maar er zijn ook heerlijke stukken vlees die weinig voorbereidingstijd kosten en op de BBQ vrij snel gaar zijn. Deze schouderkarbonades van de BBQ bijvoorbeeld! Door ze van te voren even in een lekkere rub te zetten en vervolgens middels de reverse sear methode (eerst indirect bereiden, daarna kort grillen) te bereiden krijg je een heerlijk resultaat, en ben je helemaal niet lang bezig. Eentje voor op het lijstje dus!

Schouderkarbonades van de BBQ
Schouderkarbonades van de BBQ

Hoofdgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

– 2 Schouderkarbonades
– 2 eetlepels Middle East BBQ Rub

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer

Bereiding

Voordat je de BBQ aansteekt voor dit recept is het handig de schouderkarbonades in de rub te zetten. Doe dit minimaal 2 uur van te voren, maar het liefst zo’n 4 á 5 uur. Haal hiervoor de karbonades uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze vervolgens rondom met de BBQ rub en masseer dit een beetje in het vlees. Pak de karbonades vervolgens in met vershoudfolie of doe ze in een ziplock zak en leg het vlees in de koeling om te marineren.

Ik gebruikte voor dit recept de Middle East dry rub, maar kies vooral een rub die jij lekker vindt!

Is het tijd om de BBQ aan te steken? Ga dan voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 150 graden. Haal nu ook de schouderkarbonades weer uit de koeling, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Is de BBQ op temperatuur? Pak dan de karbonades er bij en steek de probe van je kernthermometer in één van de karbonades. Leg de schouderkarbonades vervolgens op (het indirecte deel van) de BBQ en sluit de BBQ met de deksel.

Gaar de schouderkarbonades tot een kerntemperatuur van 58 graden en haal ze dan kort van de BBQ. Maak daarna de BBQ gereed voor directe hitte en een temperatuur tussen de 170 en 200 graden. Is de BBQ warm genoeg? Grill de karbonades dan aan beide kanten een minuut, zodat het vlees een lekkere krokante buitenkant krijgt.

Haal de karbonades vervolgens weer van de BBQ en laat ze 5 minuutjes rusten voor je ze serveert. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de schouderkarbonades van de BBQ eerst aan te snijden voor je ze serveert. Eet smakelijk!

Schouderkarbonades van de BBQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *