Kip Pesto Pizza

Een pizza hoeft niet veel ingrediënten te bevatten om lekker te zijn, als je maar goede en verse ingrediënten neemt en de tijd neemt om er iets lekkers mee te maken. Dat bewijst ook deze pizza met kip en pesto wel. Het pizzadeeg krijgt de tijd om lekker lang te rijzen, de pizzasaus mag rustig pruttelen en ook de pesto is vers gemaakt. Wat wil je eigenlijk nog meer?

Deze Pizza Kip Pesto moet je een keer proberen!
Deze Pizza Kip Pesto moet je een keer proberen!

Soort gerecht: Hoofd; Aantal personen: 2; Tijd: 9 uur

Ingrediënten

– 340 gram Bloem
– 200 ml Water
– 10 gram Zout
– 3 gram Gedroogde Gist
– 2 eetlepels Olijfolie
– 1 blik Tomatenblokjes
– 1 Ui
– 100 milliliter Water
– 2 eetlepels Gedroogde Italiaanse Kruiden
– 1 Kipfilet
– 1 eetlepel Gerookt Paprikapoeder
– 1 theelepel Chilipoeder
– 1 bos Verse Basilicum
– 3 teentjes Knoflook
– 15 gram Pijnboompitten
– 20 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
– 50 milliliter Olijfolie
– 1 bol Mozzarella
– Grof Zeezout
– Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Pizzasteen
– Pizzaschep
– Deegroller
– Ruime mengkom
– Mixer (optioneel)
– Vochtige Theedoek
– Keukenmachine

Bereiding

Neem een ruime mengkom en doe hier de bloem, het water, zout, gist en 2 van de eetlepels olijfolie in. Meng met een spatel even door elkaar, tot er een plakkerige deegbal ontstaat. Bebloem vervolgens je werkblad en stort je deeg hierop. Kneed het deeg gedurende 10 minuten stevig door, tot er een elastische deegbal ontstaat.

Bovenstaande kun je eventueel ook doen met een mixer of keukenmachine. Wel raad ik altijd aan het deeg nog even met de hand door te kneden, omdat je dan goed aan voelt of het elastisch genoeg is.

Maak de mengkom even schoon en leg de deegbal hier in. Dek de kom af met de vochtige theedoek en laat het deeg nu 8 uur rijzen.

Wil je een deeg dat minder lang hoeft te rijzen? Neem dan 10 gram gedroogde gist in plaats van 3 gram en voeg 2 theelepels suiker toe aan je deeg, voordat je gaat kneden. Je pizzadeeg hoeft dan slechts een uur te rijzen. Probeer echter ook het deeg met de lange rijs eens. Het is een heerlijk pizzadeeg dat makkelijker te verteren is.

Terwijl het deeg rijst heb je nu mooi tijd om de tomatensaus en de pesto voor te bereiden én de kip te marineren. We beginnen met de tomatensaus. Zet hiervoor een pan op laag vuur en doe er een klein beetje olijfolie in.

Snipper de ui en 1 teentje knoflook fijn en fruit dit gedurende een paar minuutjes aan, tot de uitjes glazig worden. Voeg nu de tomatenblokjes en 100 milliliter water toe en breng dit langzaam aan de kook. Voeg nu ook de Italiaanse kruiden, flink wat zwarte peper en een klein beetje zout toe. Laat de saus nu rustig pruttelen, tot het een stuk is ingedikt en haal de pan vervolgens van het vuur.

Nu de saus klaar is, kunnen we ook de pesto maken. Deze maken we iets dikker dan gewoonlijk, omdat de pesto tijdens het bakken van de pizza iets vloeibaarder wordt.

Neem alle blaadjes van de bos basilicum en doe deze in de keukenmachine. Voeg de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en een klein beetje olijfolie toe en draai kort door. Hak de tenen knoflook grof door en voeg deze toe, samen met een klein beetje zout en de rest van de olijfolie. Draai alles nu tot een gladde pesto en zet deze vervolgens aan de kant.

Tot slot is het tijd om de kip te marineren. Neem hiervoor de kipfilet en bestrooi deze met het geroosterde paprikapoeder, het chilipoeder en wat versgemalen zwarte peper.

Ben je klaar met de voorbereidingen en hoeft je deeg nog maar een uurtje te rijzen? Steek dan de BBQ aan. Ga hierbij eerst voor directe hitte en een temperatuur van 180 graden. Heb je deze bereikt? Gril dan de kipfilet in ongeveer 8 minuten gaar en rondom goudbruin.

Ga daarna voor indirecte hitte en een temperatuur van 275 tot 300 graden. Leg de pizzasteen nog niet op de BBQ, maar wacht hiermee tot een kwartier voor je de eerste pizza gaat bakken.

Is het deeg genoeg gerezen? Verdeel het deeg dan in 2 gelijke bollen. Bebloem je werkblad en rol er 1 van de bollen op uit tot een dunne pizzabodem. Beleg de bodem dun met de pizzasaus. Snijd nu de kipfilet in plakken en verdeel de helft ervan over de pizza. Verdeel vervolgens ook de helft van de mozzarella over de pizza en schep er wat van de verse pesto over.

Neem nu de pizzaschep en schuif de pizza er op. Schuif de pizza vervolgens op de hete pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel. Bak de pizza nu 3 tot 5 minuten, tot de bodem mooi gaar is en de mozzarella net gesmolten. Haal de pizza nu weer van de BBQ met de pizzaschep en laat hem even 2 á 3 minuutjes rusten, voor je hem aansnijdt. Je kunt nu alvast de volgende pizza beleggen en op de steen schuiven, of eerst van deze genieten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *