Kaasstengels van de BBQ

Kaastengels

Ik vind het misschien wel de lekkerste snack voor bij de borrel: kaastengels. En ja, dat heb ik goed geschreven. Kaasstengels zijn namelijk die dingen die je bij de bakker vindt en kaastengels vind je in je bittergarnituur. Kaas Tengels dus eigenlijk, maar dan van de BBQ. Want waarom niet? Ook als je lekker met vrienden of familie aan het borrelen bent mag de BBQ gewoon aan. En als jij dan deze kaastengels van de BBQ tovert, dan weet ik zeker dat je gasten blij met je zullen zijn. Snel doen dus!

Kaastengels van de BBQ
Kaas Tengels van de BBQ

Snack

4-6 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 1 Pak Filodeeg
– 1 Plat Stuk Kaas
– Zonnebloemolie
– Water
– Chilisaus

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Bastingkwast

Bereiding

Zorg voordat je met de bereiding van deze kaastengels begint dat het filodeeg is ontdooid. Lees de verpakking van je filodeeg om te zien hoe je het dient te ontdooien.

Is het filodeeg ontdooid? Dan is het tijd om de BBQ aan te steken. Ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Neem nu het stuk kaas en snijd er 20 repen kaas van die ongeveer 1,5 x 1,5 x 5 cm groot zijn. Zet nu een kommetje water klaar. Pak de vellen filodeeg er bij en snijd de vellen in de breedte doormidden.

Bestrijk nu een halve vel filodeeg met water en leg aan één kant een stuk kaas op het deeg. Rol het deeg 1 keer om het stuk kaas, vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol het deeg verder door. Bestrijk het hierbij af en toe met wat water. Herhaal dit met alle vellen deeg en de stukken kaas.

Heb je alle kaastengels gerold? En is de BBQ op temperatuur? Pak er dan een kommetje zonnebloemolie bij en bestrijk de kaastengels rondom met wat olie. Leg de kaastengels vervolgens op het, indirecte deel van, de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de kaastengels ongeveer 10 minuten op de BBQ en haal ze er daarna even af.

Maak nu de BBQ gereed voor een directe bereiding, zodat je de kaastengels nog even kort kunt grillen boven de hete kolen. Doe dit 30 seconden tot een minuut per kant. Het filodeeg wordt zo lekker krokant en krijgt een grilstreepje. Pas wel op dat de kaas er niet uit gaat lopen!

Zijn de kaastengels klaar? Leg ze dan op een bord of serveerplank en vul een kommetje met chilisaus, waar je de kaastengels van de BBQ lekker in kunt dippen. Eet smakelijk!

Kaastengels van de BBQ
Kaastengels van de BBQ

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *