boeren burgers uitgelicht

Boeren Burgers

Yes, vrijdag! En dat betekent niet alleen dat het bijna weekend is, maar ook dat het weer tijd is voor Burger Friday! Vandaag gaan we voor een heerlijke boeren burger en wordt het flink stapelen. Deze burgers, met een mengsel van gebakken uien, champignons en rode paprika, worden geserveerd op een Italiaanse bol en zijn dan ook een prima bodem voor als je nog een drankje gaat doen. Dus, wilde plannen vanavond? Begin dan met deze Boeren Burgers van de BBQ!
Dit heerlijke BBQ recept voor Boeren Burgers moet je echt eens proberen!

Hoofdgerecht

2 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 2 Italiaanse Bollen
- 300 gram Rundergehakt
- 4 blaadjes Baby Romaine
- 4 plakken Gerookt Ontbijtspek
- 1 Tomaat
- 100 gram Geraspte Kaas
- 1 Grote Witte Ui
- 1 Rode Paprika
- 6 Champignons
- Versgemalen Zwarte Peper
- Keukenzout
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Ketchup

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van direct en indirect en een temperatuur van ongeveer 230 graden. De directe hitte gaan we gebruiken voor het grillen van de burgers. De indirecte zone wordt gebruikt voor het krokant bakken van de bacon en het smelten van de kaas over de burgers.

Doe het gehakt in een mengkom en breng het op smaak met peper en zout. Vorm er 2 gelijk gevormde hamburgers van, die qua diameter net iets groter zijn dan de Italiaanse bollen. Zet de burgers in de koelkast, tot ze op de BBQ mogen.

Snijd ondertussen de ui in ringen, de paprika in dunne repen en de champignons in plakken. Zet een koekenpan op laag vuur en laat de olijfolie wam worden. Doe vervolgens de uienringen in de pan en laat deze 2 minuutjes bakken. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze ook 2 minuutjes mee. Voeg nu ook de champignons toe, gevolgd door een scheutje water en een theelepel zout. Zet de pan op het laagste vuur en laat de groenten een half uur lekker pruttelen, onder af en toe roeren. Haal de pan nu van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.

Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakken en meng in een klein kommetje de mayonaise met de ketchup.

De BBQ is nu op temperatuur en het is dus tijd om de bacon en de burgers te bakken. Leg de bacon op het indirecte gedeelte van je rooster en sluit de BBQ met de deksel. Laat de bacon 2 minuutjes bakken en draai de plakken hierna om. Leg dan ook de burgers op het directe gedeelte, boven de kolen, van het grilrooster. Sluit de BBQ weer met de deksel en bak zowel de bacon als de burgers 2 minuutjes.

Haal nu de bacon van de BBQ en draai de burgers om. Verplaats de burgers nu ook naar het indirecte gedeelte van de BBQ en verdeel de geraspte kaas er over. Sluit de BBQ weer met de deksel en bak de burgers nog 4 minuten, zodat deze mooi gaar is en de kaas gesmolten.

Snijd in de tussentijd de broodjes vast open, want deze mogen worden geroosterd als de burgers klaar zijn. Leg ze met de gesneden kant op het rooster, direct boven de kolen en rooster ze 1 tot 2 minuutjes. Let er hierbij op dat je ze niet laat aanbranden.

Zijn als je ingrediënten klaar? Dan is het tijd om de hamburgers op te bouwen. Neem hiervoor de onderste helften van de broodjes en verdeel hier het mayonaise/ketchup mengsel over. Beleg ze vervolgens met de blaadjes baby romaine, plakken tomaat en bacon. Hierna volgend de burgers met de gesmolten kaas. Schep tot slot op iedere burger een flinke lepel van de gebakken uien, champignons en paprika en maak de boerenburgers af met de bovenste helften van de Italiaanse bollen. Zet het geheel eventueel vast met een prikker en serveer de burgers direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *