dubbele cheese burgers uitgelicht

Dubbele Cheeseburgers

Het is weer Burger Friday en vandaag gaan we extreem! Niet zo extreem als je tegenwoordig vaak ziet langskomen, maar semi eetbaar extreem. Ja, ook bij mij krijg je vieze handen bij het eten van deze burger, maar hij is wel in zijn geheel weg te krijgen. Dus wil je een keer een over de top burger maken op de BBQ? Dan is dit recept voor dubbele cheeseburgers precies wat je zoekt! Ik denk dat de foto genoeg zegt. Dit wil je! 

We gaan over de top met dit BBQ recept voor dubbele cheeseburgers!

Hoofdgerecht

4 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 4 Hamburger Broodjes
– 1000 gram Rundergehakt
– 1 Ui
– 8 plakken Rechtgesneden Ontbijtspek
– 200 gram Geraspte Cheddar
– 1 krop Baby Romaine
– 1 Vleestomaat
– 4 eetlepels Mayonaise
– 5 eetlepels Ketchup
– 1 theelepel Tabasco
– 1 theelepel Worcestershire Sauce
– 1 Ei
– 1 handje Paneermeel
– Peper & Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Doe het gehakt in een mengkom en meng er 1 eetlepel ketchup, de tabasco, de worcestershire sauce, het ei en het paneermeel doorheen. Vorm er 8 gelijke burgers van en leg deze terug in de koeling om op te stijven.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 230 graden.

Snijd nu de ui in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Snijd van de vleestomaat mooie plakken en kies 4 mooie blaadjes uit van het kropje Baby Romaine. Snijd ook je hamburger broodjes alvast open.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de plakken bacon en ui dan op het indirecte gedeelte van het rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de bacon en uien 3 minuutjes, keer ze vervolgens om, breng de burgers op smaak met peper en zout en leg ze op het directe gedeelte van het grilrooster. Sluit de BBQ weer met de deksel en gaar de bacon, ui en de burgers weer 3 minuten.

Haal na deze 3 minuten de bacon en uien van de BBQ en draai de burgers om. Verdeel de geraspte cheddar over de burgers en sluit de BBQ weer met de deksel. Gril de burgers nog 3 minuutjes en verplaats ze daarna naar het indirecte gedeelte van de BBQ. Leg nu de broodjes, met de gesneden kant naar beneden op het directe gedeelte van het grilrooster en sluit de BBQ ook nu weer met de deksel. Rooster de broodjes 2 minuten op de BBQ en haal ze er daarna, samen met de burgers, vanaf.

Neem nu de onderste helften van de broodjes en besmeer deze met een eetlepel mayonaise. Leg hier vervolgens een blaadje Baby Romaine op, gevolgd door 2 plakjes tomaat. Hierop gaan vervolgens 2 cheeseburgers, 2 plakjes bacon en wat van je gegrilde uien. Smeer de bovenste helft van de broodjes in met een eetlepel ketchup en maak je dubbele cheeseburgers er mee af.

Zet de burgers eventueel vast met een prikker en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *