classic bacon cheese burgers uitgelicht

Classic Bacon & Cheese Burgers

Het is weer tijd voor Burger Friday! Heerlijk het weekend inluiden met een heerlijke burger en een biertje. Deze burger maakte ik als voorbereiding op mijn vakantie naar Amerika, waar ik inmiddels alweer van terug ben. Een classic burger, beetje Amerikaanse stijl. Met lekker veel kaas, uien en bacon. Heerlijk! Scroll dus snel door naar de lijst met ingrediënten, haal alles in huis en steek vanavond de BBQ nog aan!
Gewoon een goede burger, zonder al te veel poespas, maken? Ga voor deze Classic Bacon & Cheese Burgers!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 2 Hamburger Broodjes
- 2 Dry Aged Hamburgers
- 50 gram Cheddar
- 6 plakken Gerookt Ontbijtspek
- 1 Ui
- 1 Tomaat
- 4 blaadjes Baby Romaine
- 2 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Ketchup

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte. Ga voor een temperatuur van ongeveer 230 graden.

Snijd ondertussen de tomaat en de ui in plakken. Haal de uienringen niet uit elkaar. Meng in een kommetje de ketchup en de mayonaise en was de blaadjes Baby Romaine. Snijd ook de cheddar in dunne plakken.

Is de BBQ op temperatuur? Vouw de plakken spek dan dubbel en leg ze daarna op het indirecte gedeelte, dus weg van de hete kolen, op je rooster. Bak ze 3 minuutjes en keer ze daarna om.

Leg nu ook gelijk de hamburgers en de plakken ui op de BBQ. Deze gaan op het directe gedeelte, waar we ze boven de brandende kolen grillen. Grill de hamburgers en plakken ui, met de deksel op de BBQ 3 minuutjes en keer ze daarna om. Leg nu de plakjes cheddar op de burgers, haal de uien van de BBQ en sluit de BBQ weer met de deksel. Gril de burgers nog eens 3 minuutjes en verplaats ze daarna naar het indirecte gedeelte van het grilrooster.

Snijd ondertussen de broodjes open en leg ze, met de gesneden kant op het directe gedeelte van het grilrooster. Rooster de broodjes 2 minuutjes en haal ze dan van de BBQ.

Neem nu de onderste helften van de broodjes en verdeel hier het mengsel van mayonaise en ketchup over. Leg er de blaadjes sla op, gevolgd door 2 plakken tomaat. Hierop gaat de cheeseburger, wat uienringen en de plakken bacon. Maak de burgers af met de bovenkant van de broodjes en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *