big fat burgers uitgelicht

Big Fat Burgers

Ken je dat? Dat je broertje komt eten en je je natuurlijk uit moet sloven? Nou, dat had ik dus laatst. Omdat de BBQ hier vaak aan staat, worden de verwachtingen ook steeds hoger. Het kan zijn dat ik dat zelf verzin, maar ik moet mezelf toch steeds weer proberen te overtreffen. Dus het werden Big Fat Burgers. Als je deze een keer op hebt, ga je niet meer naar de McDonald's. Dat weet ik bijna zeker.
Zelf hamburgers maken die de McDonald's overtreffen? Probeer dit hamburger recept dan eens!

Hoofdgerecht

2 personen

20 minuten

Ingrediënten

- 2 Hamburger Broodjes
- 4 Black Angus Burgers
- 4 blaadjes Krulsla
- 2 plakken Bacon
- 50 gram Geraspte Cheddar
- 1 Rode Ui
- 1 Vleestomaat
- 2 eetlepels Mayonaise
- 2 eetlepels Ketchup

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een hoge temperatuur om de hamburgers kort te grillen. Tussen de 250 en 300 graden is goed.

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en de vleestomaat in plakken. Haal ook de hamburgers vast uit de koelkast en snijd de burger broodjes open.

Als de BBQ op temperatuur is, is het tijd om de hamburgers en bacon te gaan grillen. Leg de burgers en bacon op het grilrooster en gril ze 2 minuten. Draai ze vervolgens om en verdeel de geraspte cheddar over de burgers. Leg nu ook de broodjes op het rooster en sluit de BBQ met de deksel.

Gril de hamburgers, bacon en broodjes nog 3 minuten en haal ze vervolgens van de BBQ.

Smeer de onderste helft van de broodjes in met de mayonaise en leg er de krulsla op, gevolgd door 2 hamburgers met cheddar. Leg hier vervolgens de bacon, tomaat en wat ringen rode ui op. Smeer de bovenste helft van de broodjes in met de ketchup en maak de burgers hiermee af. Serveer de burgers direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *