Barbecue Recept: Italiaanse Kip Rollade

Italiaans Gevulde Kip Rollade

Een rollade van de BBQ is altijd leuk om te bereiden en het wordt nog leuker als je de rollade helemaal zelf gemaakt en gevuld hebt. Dit recept,
voor een Italiaans gevulde kip rollade staat niet alleen garant voor een lekkere maaltijd. Je kunt in dit recept ook nog je frustratie kwijt bij het plat maken van de kipfilets! Top combinatie dacht ik zo. Heb je nog nooit zelf een rollade gemaakt? Check dan van te voren op YouTube even hoe je een rollade moet knopen. Scheelt een hoop gedoe als je straks met vieze handen in de keuken staat.

Een mooi recept bereiden waarmee je indruk maakt op je gasten? Ga dan voor deze Italiaans gevulde Kip Rollade van de BBQ!

Hoofdgerecht

4 personen

60 minuten

Ingrediënten

– 4 Kipfilets
– 100 gram Verse Bladspinazie
– 50 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
– 8 Zongedroogde tomaatjes
– Rasp van een Citroen
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– 1 Blokje Rookhout
Slagerstouw
– Stevige Koekenpan
– Kernthermometer

Bereiding

Leg een stuk vershoudfolie op je aanrecht op een stevige snijplank en leg hier één van de kipfilets op. Bedek deze vervolgens weer met vershoudfolie en sla de kipfilet plat met de bodem van een koekenpan of steelpan. Stop wanneer de kipfilet ongeveer 1 cm dik is en herhaal dit vervolgens met de rest van de kipfilets.

Bedek nu nogmaals je werkblad met vershoudfolie. En leg hier de kipfilets overlappend met elkaar neer zodat er een rechthoek ontstaat. Bestrooi de kip met peper en zout, citroenrasp en de Parmezaanse kaas. Verdeel vervolgens de spinazie over de helft van de rechthoek. Snijd ieder zongedroogd tomaatje in vieren en verdeel alle stukjes over de spinazie.

Rol de kip en vulling nu op, met behulp van het vershoudfolie. Wikkel de rollade stevig in het vershoudfolie en laat deze 2 uur rusten in de koelkast.

Steek een half uur voor je rollade op de BBQ gaat de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Haal de rollade uit de koelkast en pak hem uit. Neem nu het slagerstouw en knoop de rollade tot een stevig geheel over zowel de breedte als de lengte. Zo zal de rollade op de BBQ niet uit elkaar vallen. Op YouTube zijn verschillende video’s waarin het rollade knopen wordt uitgelegd en voorgedaan.

Is je rollade geknoopt en de BBQ op temperatuur? Voeg dan het rookhout toe aan de brandende kolen en leg de rollade op, het indirecte deel van, de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de rollade tot een kerntemperatuur van ongeveer 65 graden. Haal de rollade dan even van de BBQ en maak de BBQ vervolgens klaar om direct te grillen. Gril de rollade in een minuut of 5 rondom bruin en laat hem daarna onder aluminiumfolie 10 minuutjes rusten.

Snijd de rollade vervolgen in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik en serveer ze aan je eters. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *