halfom rollade uitgelicht

Gerookte Halfom Rollade

Bij een rollade denk je al snel aan een stuk vlees dat gevlinderd wordt en vervolgens een vulling krijgt. Dat die vulling ook een ander stuk vlees kan zijn, daar denk je wellicht minder snel. Maar dat is dus wel precies wat een halfom rollade is. Overigens zijn er verschillende vormen van de halfomrollade, waarbij de combinatie van vlees verschilt. In dit geval gaat het om een rollade van runderlende, gevuld met een varkenshaas. In dit recept voorzien we de halfomrollade van een mooie rub en roken we hem rustig naar een rosé resultaat voor de varkenshaas, om de rollade vervolgens te serveren met een lekkere BBQ saus. Zó lekker!

halfom rollade recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten:

Instructies

  • Haal de halfom rollade uit de koeling en verpakking en laat het vlees een beetje op kamertemperatuur komen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirect hitte en een temperatuur van 120 graden.
  • Is de BBQ bijna op temperatuur? Dep de rollade dan rondom droog met keukenpapier en bestrooi het vlees daarna rondom met de BBQ rub.
  • Is de BBQ op temperatuur? Gooi dan de chunks rookhout bij de brandende kolen en leg de rollade op het rooster. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad, of zelfs een draadloze kernthermometer? Prik deze dan in het midden van de rollade en sluit de BBQ met de deksel.
  • Nu is het rustig wachten tot de kernthermometer een temperatuur van 60 graden aangeeft. Op dat moment is de varkenshaas in de halfom rollade mooi rosé. Bij mij duurde dit ongeveer een uur.
  • Is de temperatuur van 60 graden bereikt? Haal de gerookte halfom rollade dan van de BBQ en leg hem op een houten snijplank of een bord dat niet te koud is. Laat de rollade nu 5 tot 10 minuten rusten en snijd hem vervolgens in dunne plakken Serveer de halfom rollade van de BBQ met je favoriete BBQ saus. Eet smakelijk!

Notities

Tip: Haal de BBQ saus ruim van te voren uit de koeling of warm hem zelfs iets door in een pannetje. Een koude BBQ saus op een net heerlijk gerookte rollade is net iets minder lekker en dus een beetje zonde.
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
halfom rollade recept2
halfom rollade uitgelicht2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *