Barbecue Recept: Rosbief met Rode Wijn Saus

Rosbief met Rode Wijn Saus

Ook vandaag weer een Kerstwaardig recept, al kun je deze rosbief tijdens ieder etentje wel presenteren. Na het aansnijden en met de saus ziet het er echter zo mooi uit, dat dit gerecht zeker niet zal misstaan tijdens je Kerst Diner! En dat terwijl het een eenvoudig recept is, waar eigenlijk niet veel aan mis kan gaan. Mooi toch?

De show stelen doe je met deze rosbief met rode wijnsaus

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

- 800 gram Rosbief (aan één stuk)
- 1 Ui
- 1 teen Knoflook
- 300 milliliter Rode Wijn
- 300 milliliter Runderbouillon
- 1 takje Tijm
- 1 takje Rozemarijn
- 2 eetlepels Water
- 1 eetlepel Maïzena
- 1 eetlepel Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met deksel
Kernthermometer
– Kleine Kookpan

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 100 graden.

Haal de Rosbief uit de koeling en dep hem droog met keukenpapier. Bestrooi de rosbief daarna met grof zeezout en versgemalen zwarte peper.

Is BBQ op temperatuur? Leg de rosbief dan op het indirecte deel van de BBQ. Indien je een kernthermometer met een probe aan een draad hebt kun je deze nu in het vlees steken. Heb je die niet, dan zul je de kerntemperatuur af en toe moeten meten. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de rosbief nu tot een kern van 42 graden. Dit duurde bij mij ongeveer 45 minuten.

Zet ondertussen een kleine pan op het vuur en doe hier de olijfolie in. Snipper vervolgens de ui en de knoflook en doe deze in de pan. Bak 2 minuutjes en voeg daarna de rode wijn, bouillon, het takje tijm en het takje rozemarijn toe. Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag.

Laat de saus inkoken tot er nog ongeveer de helft over is en haal de saus dan door een vergiet, zodat je de ui, knoflook, tijm en rozemarijn er uit filtert. Zet de pan weer op het vuur. Meng nu in een klein kommetje het water met de maïzena en voeg dit daarna toe aan de rode wijn saus. Kook de saus nog even door, tot je merkt dat deze dikker begint te worden en haal de pan dan van het vuur.

Haal de rosbief, wanneer de kerntemperatuur van 42 graden is bereikt van de BBQ en leg hem op een bord. Maak de BBQ daarna klaar voor directe hitte en zorg voor een temperatuur van 200 tot 230 graden. Is die bereikt? Schroei de rosbief dan rondom dicht. Haal het vlees daarna weer van de BBQ en laat het 10 minuten rusten.

Snijd het vlees daarna aan en orden het mooi op een serveerplank of schaal. Giet er vervolgens een mooie streep van de rode wijn saus overheen en serveer het vlees, met de overgebleven saus apart. Eet smakelijk!

6 reacties

  1. check, deze staat op de planning voor kerst! Ben heel benieuwd. Is het nog de moeite waard om het vlees te roken en zo ja met welk hout adviseer je dan?

  2. Erg lekker. In een kamado gemaakt. En ik zou ‘m zelf niet roken omdat je van de kamado altijd al een klein beetje rook-smaak (of houtskool-smaak) krijgt.
    Gegeten met frieten van zoete aardappel en courgette. Beide uiteraard ook van de kamado. 😉 Bedankt weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *