raclette burgers uitgelicht nieuw

Raclette Burgers

Een goede hamburger kan niet zonder kaas. En dan het liefst kaas die lekker smelt. Ik ben er fan van. Net als dat ik fan ben van raclette. Heerlijk man, die gesmolten kaas. In dit recept combineerde ik eigenlijk het beste van twee werelden. Een goede burger en heerlijke raclette kaas. Bacon mag op een burger natuurlijk ook niet ontbreken en de overige toppings maken het af! Kortom, een burger die je wilt proberen!

Liefhebber van burgers en gesmolten kaas? Dan is deze Raclette Burger er een voor jou!
Liefhebber van burgers en gesmolten kaas? Dan is deze Raclette Burger er een voor jou!

Hoofdgerecht

2 personen

35 minuten

Ingrediënten

– 2 Hamburger Broodjes
– 300 gram Rundergehakt
– 1 Ui
– 0,5 Courgette
– 4 plakken Gerookt Ontbijtspek
– 8 Cherry Tomaatjes
– 150 gram Raclette Kaas
– 2 Handjes Rucola
– 1 eetlepels Mayonaise
– 1 theelepel Mosterd
– Peper & Zout
– 2 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Kleine Skillet

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.

Breng het gehakt op smaak met peper en zout en vorm er 2 gelijke burgers van, die net iets groter zijn dan je hamburger broodjes.

Snijd de ui in ringen en snijd plakken van de courgette.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het directe deel van de BBQ en doe hier 1 eetlepel olijfolie in. Laat de olie even warm worden en voeg dan de uien toe. Bak de uien, onder regelmatig roeren in 10 minuutjes zacht. Haal hierna de skillet van de BBQ en doe de uien in een kommetje.

Zet nu de skillet weer op de BBQ, maar nu op het indirecte deel en doe hier de raclette kaas in. Leg ook gelijk de bacon en de cherrytomaatjes op het indirecte deel van het rooster. Sluit de BBQ met de deksel. De kaas moet smelten, de bacon moet mooi krokant worden en de cherrytomaatjes lekker zacht. Dit duurt allemaal een minuut of 10-12.

Bestrijk ondertussen de plakken courgette met de resterende olie en bestrooi ze met zwarte peper. Leg de plakken courgette op het directe gedeelte van de BBQ en grill ze aan beide kanten 2 minuutjes. Verplaats ze daarna naar het indirecte gedeelte en leg de hamburgers op het directe gedeelte. Sluit de BBQ weer met de deksel.

Gril de burgers 4 minuutjes en draai ze vervolgens om. Sluit de BBQ met de deksel en gril de burgers nog 3 minuutjes.

Haal nu alle ingrediënten van de BBQ. Let hierbij op dat het handvat van de skillet heet is. Snijd de broodjes open en rooster deze kort op de BBQ.

Meng nu de mayonaise met de mosterd en bestrijk de onderste helften van de broodjes er mee. Beleg de broodjes vervolgens met een handje rucola, gevolgd door een paar plakken courgette, een goede lepel uien, de bacon en de burger. Op de burger gaat vervolgens de helft van de gesmolten raclette kaas en hier bovenop gaan de gepofte cherrytomaatjes. Maak de burgers af met de bovenkanten van de broodjes en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *