Vandaag het meest simpele, maar o zo lekkere bijgerecht van de BBQ dat je maar kunt bedenken. De herfst is weer van start gegaan en dus komen de knollen weer in het assortiment. Eén van mijn favorieten is de knolselderij. En die kun je dus ook heerlijk bereiden op de BBQ! Maak je gelijk een complete maaltijd van je avondje BBQ. Probeer maar eens!

Bijgerecht
2 personen
45 minuten
Ingrediënten
- 1 Knolselderij
- 2 eetlepels Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout
Overige Benodigdheden
– BBQ met Deksel
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte warmte en een temperatuur van 200 graden.
Neem de knolselderij en snijd de wortels en de schil dun weg. Snijd de knolselderij vervolgens in plakken van ruim een centimeter dik.
Bestrijk de plakken knolselderij aan beide kanten met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Is de BBQ op temperatuur? Leg de plakken knolselderij op het indirecte gedeelte van de BBQ en sluit deze met de deksel. Gaar de knolselderij nu ongeveer 30 minuten.
Verplaats na 30 minuten de plakken knolselderij naar het directe gedeelte van de BBQ en gril de plakken nu aan beide kanten een paar minuten, tot er een mooi grilstreepje ontstaat. Haal de plakken vervolgens van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!