knolselderij olijventapenade uitgelicht

Knolselderij met Olijventapenade

Eerder grilde ik al eens mooie plakken knolselderij op de BBQ en ik doe het ook regelmatig op de Quoco. Simpelweg met wat olie, peper en zout en ze vervolgens de tijd geven om lekker zacht te worden terwijl de buitenkant een beetje krokant gegrild is. Dat is al heerlijk kan ik je zeggen. Met een zelfgemaakte olijventapenade wordt dit bijgerecht echter nóg lekkerder! En dit gerecht is prima te bereiden naast een paar mooie steaks op de grill

knolselderij olijventapenade recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Keukenmachine

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem de knolselderij en snijd de wortels en de schil dun weg. Snijd de knolselderij vervolgens in plakken van ongeveer een centimeter dik.
  • Bestrijk de plakken knolselderij aan beide kanten met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de plakken knolselderij dan eerst op het indirecte deel van de BBQ en sluit deze met de deksel. Gaar de knolselderij nu ongeveer 30 minuten.
  • Pak ondertussen de olijven, knoflook en peterselie erbij, samen met een ruime mengkom. Doe de olijven en de teen knoflook in een keukenmachine en hak ze tot kleine stukjes. Je kunt dit eventueel ook met een keukenmes doen. Doe ze in de mengkom en voeg daar 2 eetlepels olijfolie aan toe. Hak tot slot de peterselie fijn en meng door de tapenade.
  • Verplaats na 30 minuten de plakken knolselderij naar het directe gedeelte van de BBQ en gril de plakken nu aan beide kanten een paar minuten, tot er een mooi grilstreepje ontstaat. Haal de plakken vervolgens van de BBQ en serveer ze direct met de tapenade. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *