mini beef wellingtons uitgelicht

Mini Beef Wellingtons

Waar de Winter BBQ al aardig terrein wint, is het wat mij betreft tijd om ook aan de Kerst BBQ te denken. Je kunt op de BBQ namelijk genoeg feestelijke gerechten bereiden en de BBQ inrichten als oven. Je kunt er grote braadstukken op bereiden en langzaam garen. In dit recept ga ik voor een Kerst Klassieker, maar dan in het klein. Deze Mini Beef Wellingtons zijn makkelijk, het bereiden kost niet heel veel tijd, maar het ziet er prachtig uit op je bord. Ideaal voor de Kerst dus!

Kerst BBQ met dit recept voor Mini Beef Wellingtons

Hoofdgerecht

4 personen

50 minuten

Ingrediënten

- 8 plakjes Diepvriesbladerdeeg
- 4 Biefstukjes
- 4 plakken Serranoham
- 1 Sjalot
- 1 teentje Knoflook
- 100 gram Kastanjechampignons
- 1 theelepel Tijm
- Peper & Zout
- 1 Ei
- 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Deegroller
Pizzasteen
Skillet of Kleine Koekenpan
Bakkwast

Bereiding

Snipper de sjalot fijn en hak ook de knoflook klein. Maak hierna de champignons schoon en snijd ze in kleine blokjes.

Zet de kleine koekenpan op laag vuur en voeg de olijfolie toe. Laat deze even warm laten worden. Voeg vervolgens de sjalot en knoflook toe en bak dit 2 minuutjes. Voeg vervolgens de champignons toe en bak ook deze 2 minuten mee. Breng het geheel met peper en zout en voeg de tijm toe aan de pan. Bak nog 3 minuten, haal de pan vervolgens van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Breng de biefstuk op smaak met wat zout en peper. Gril, wanneer de BBQ op temperatuur is, de biefstuk 1 tot 1,5 minuut per kant. Haal de biefstukjes vervolgens van de BBQ.

Maak nu gelijk de BBQ gereed voor indirect BBQ’en en het gebruik van een pizzasteen. Nog altijd op 200 graden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg 2 plakjes bladerdeeg op elkaar. Rol dit uit tot een lap die ongeveer de dikte heeft van 1 plakje bladerdeeg.

Beleg deze lap bladerdeeg met een plak serranoham, gevolgd door het biefstukje en een goede schep van het champignons mengsel. Deze moet zo droog mogelijk zijn, dus knijp dit eventueel nog uit. Vouw daarna het bladerdeeg om de inhoud heen en keer hem om, zodat de naden aan de onderkant zitten.

Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg er mee. Schuif de mini beef wellingtons vervolgens op de pizzasteen en bak ze 15 tot 18 minuten. Ze moeten licht goudbruin worden en het bladerdeeg moet er knapperig uitzien.

Haal de mini beef wellingtons van de BBQ als ze klaar zijn. Laat ze een paar minuutjes rusten voor je ze aansnijdt, zodat de sappen in de biefstuk weer even kunnen verdelen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *