beef wellington uitgelicht

Beef Wellington

Maakte ik deze Kerst Klassieker laatst al in het klein, gaan we in dit recept voor het origineel! De Beef Wellington is echt een waardig gerecht om te serveren tijdens Kerst en je kunt hem dus ook op de BBQ bereiden! Het belangrijkste dat je er voor nodig hebt is een BBQ met deksel en een pizzasteen. Zo komt BBQ’en met Kerst dus wel heel dichtbij!

Ga voor een Kerst BBQ met dit recept voor Beef Wellington

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur

Ingrediënten

- 750 gram Rosbief (aan één stuk)
- 200 gram Kastanje Champignons
- 4 Sjalotten
- 2 tenen Knoflook
- 2 takjes Tijm
- 8 plakken Serranoham
- 8 plakken Diepvries Bladerdeeg
- 1 Ei
- 2 eetlepels Olijfolie
- Peper & Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Deegroller
Pizzasteen
– Koekenpan
Bakkwast
– Fijn Vergiet

Bereiding

Snipper de sjalotten fijn en hak ook de knoflook klein. Maak vervolgens de champignons schoon en snijd ze in kleine blokjes.

Zet de koekenpan op laag vuur en voeg de olijfolie toe. Voeg, als de olie warm is, de gesnipperde sjalotten en de knoflook toe en bak dit 3 minuutjes. Voeg vervolgens champignons toe en bak deze 2 minuten mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper en rits de blaadjes tijm van de takjes in de pan. Bak alles nog een minuut of 3 en haal daarna de pan van het vuur. Het champignon mengsel mag nu afkoelen.

Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Haal nu ook de rosbief en het bladerdeeg uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.

Dep de rosbief vervolgens droog met keukenpapier en breng hem rondom op smaak met peper en zout. Schroei, wanneer de BBQ op temperatuur is, in 5 minuten de rosbief rondom dicht en haal hem daarna weer van de BBQ.

Maak de BBQ nu klaar voor indirecte hitte op 200 graden en het gebruik van de pizzasteen.

Neem vervolgens de plakken bladerdeeg en leg deze op elkaar. Rol de stapel vervolgens uit tot een lap die de dikte heeft van 1 plakje bladerdeeg. Zorg er hierbij voor dat de lap deeg groot genoeg is om de rosbief in te pakken.

Beleg het midden van de plak deeg met de serranoham. Doe vervolgens het champignonmengsel en doe dit in je vergiet. Druk nu met een lepel zoveel mogelijk vocht uit het mengsel en verdeel het vervolgens over de serranoham. Hierop gaat nu de rosbief. Pak de rosbief vervolgens in met het bladerdeeg, zodat deze rondom bedenkt is. Vouw de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen en keer het geheel om.

Klopt nu het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Heb je nog extra bladerdeeg? Dan kun je er versieringen mee maken, zie ook de foto onderaan de pagina. Bestrijk ook deze met ei.

Ben je klaar om de Beef Wellington op te gaan bakken? Leg hem dan op de pizzasteen en sluit de BBQ met de deksel. Bak de Beef Wellington ongeveer 30 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is en krokant aanvoelt.

Haal de Beef Wellington van de BBQ en laat hem 10 minuutjes rusten voor je hem aansnijdt. Zo kunnen de sappen in de rosbief zich verdelen en blijven ze beter in het vlees zitten bij het aansnijden.

Serveer de Beef Wellington in zijn geheel en snijd er aan tafel mooie plakken van. Eet smakelijk!

Ga voor een Kerst BBQ met dit recept voor Beef Wellington

2 reacties

    • Het recept is inderdaad veel werk. Waarschijnlijk zat er nog te veel vocht in de champignons. Er zijn ook recepten waar gebruik wordt gemaakt van een soort pannenkoek tussen het bladerdeeg en de vulling, om het vocht op te vangen. Dat moet ik nog eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *