Australische Burgers Uitgelicht

Australische Entrecôte Burgers

Vorige keer maakte ik met mijn eerste porties Cow Under entrecôte heerlijke gerookte entrecôtes met een pittige paprikasaus. Met de tweede porties wilde ik iets met een Australisch tintje maken. Het zijn Australische Burgers geworden, met onder andere rode biet, ananas en een gebakken ei. Het betere stapelwerk dus. En nee, het is niet zonde om hamburgers te maken van entrecôte!
Australische Burgers van Entrecote. Dit wil je!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 2 Hamburger Broodjes
- 300 gram Entrecote
- 50 gram Cheddar
- 2 eieren
- 4 plakjes Bacon
- 1 kropje mini Romaine
- 1 gekookte Rode Biet
- 2 schijven Ananas
- 3 Augurken
- 1 Rode Ui
- Zout en Peper
- 3 eetlepels Ketchup

Bereiding

Snijd allereerst het vet van de entrecotes, maar gooi dit niet weg. Snijd de entrecote in repen en vervolgens in blokjes. Snijd vervolgens ongeveer een derde van het vet in blokjes. Doe het vlees en het vet in een keukenmachine en draai het tot een grof gehakt. Snijd de rode ui vervolgens door de helft en snipper één van de helften goed fijn. Meng de ui door het gehakt samen met een eetlepel ketchup en breng het entrecote gehakt op smaak met peper en zout . Vorm er vervolgens 2 gelijke burgers van en leg deze afgedekt in de koelkast.

Maak nu de BBQ klaar om de hamburgers te grillen. Dit kan met directe hitte, want het entrecote gehakt is supersnel gaar. Houd echter ook een deel van het rooster vrij om de bacon te bakken.

Snijd nu de andere helft van de rode ui in ringen en karameliseer ze in ongeveer 20 minuten op laag vuur in een pan met een klein beetje olijfolie.

Snijd vervolgens de rode biet en de augurken in plakjes en rasp de cheddar. Laat de ananas schijven uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de onderkant van het kropje mini Romaine en kies 2 mooie blaadjes uit.

Als de BBQ bijna heet is, mogen de burgers uit de koelkast om even op kamer temperatuur te komen.

Zet nu een pan op het vuur of op het grilrooster en bak de 2 eieren. Houdt de dooiers heel.

Leg ondertussen de bacon op het indirecte deel van je grilrooster en bak deze in een minuut of 5 krokant. Leg ze vervolgens op wat keukenpapier om verder uit te lekken.

Leg de burgers nu direct boven de kolen op het grilrooster en gril de ene kant in ongeveer 1,5 minuut goudbruin. Draai de burgers vervolgens om en verdeel de cheddar over de burgers. Sluit nu de deksel en gril de burgers nog 1,5 tot 2 minuten. Haal de burgers vervolgens van het rooster en dek ze af met wat aluminiumfolie.

Snijd nu de hamburgerbroodjes open en gril ze samen met de ananasschijven een minuutje op het grilrooster.

Het bouwen van de burgers:

Begin bij het bouwen van je burgers met de blaadjes sla, gevolgd door de schijfjes rode biet. Leg hier vervolgens de entrecote burgers op, gevolgd door de augurkjes en gekarameliseerde uien. Hier bovenop komen de ananasschijven, gevolgd door de gebakken eieren. Smeer vervolgens nog een eetlepel ketchup op de bovenkant van je broodjes en maak je burgers er mee af. Eet smakelijk! En ja, het is een flinke burger, dus knoeien mag!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *