Thaise Frikadel Spiesjes Uitgelicht

Thaise Frikadel Spiesjes

Een kleine maand geleden kreeg ik het boek 'Smart BBQ' van Julius Jaspers cadeau voor mijn verjaardag. Een boek vol heerlijke gerechten, waarvan er nog veel op de to do list staan. Een paar weken geleden maakte ik het recept voor Thaise Frikadel Spiesjes. Het is uiteindelijk een eigen draai op het recept geworden, want ik had niet alle ingrediënten in huis en ben voor half om half gehakt gegaan in plaats van varkensgehakt. Het resultaat was heerlijk en zeker de moeite waard om te proberen als je gasten krijgt.
Vrienden op bezoek? Probeer dit recept voor Thaise Frikadel Spiesjes eens!

Hoofdgerecht

6 personen

1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

- 500 gram Half om Half gehakt
- 80 gram Bacon
- 1 Rode Ui
- Een halve bos Koriander
- 1 Rode Peper
- 2 teentjes Knoflook
- Grof Zeezout
- Versgemalen Zwarte Peper
- 6 Spiesjes (van hout of metaal)

Bereiding

Hak de bacon, rode peper en koriander goed fijn en doe het in een kom. Knijp hier vervolgens de teentjes knoflook in fijn en voeg het gehakt toe. Snipper de rode ui goed fijn en voeg ook toe. Breng het geheel op smaak met een zout en peper. Kneed de ingrediënten goed door elkaar en zet het gehaktmengsel vervolgens afgedekt in de koelkast, zodat het minimaal een uur kan opstijven.

Bereid intussen de BBQ voor, voor zowel direct als indirect BBQ'en. Dit betekent dat een deel van het grilrooster zich niet direct boven de kolen bevindt.

Als het gehaktmengsel goed is opgesteven mag het uit de koelkast. Verdeel het gehakt nu in 6 gelijke porties en rol hier eerst balletjes van. Rol de balletjes vervolgens tot worstjes en steek deze vervolgens op de spiesjes.

Als de BBQ goed heet is mogen de spiesjes op het grilrooster. Leg de spiesjes eerst direct boven de kolen om ze in een paar minuutjes rondom goudbruin en krokant te grillen. Wanneer dit het geval is kun je de spiesjes verplaatsen naar het indirecte gedeelte om ze vervolgens in 7 á 8 minuutjes verder te laten garen met de deksel op de BBQ.

Als de Frikadel Spiesjes gaar zijn mogen ze richting de gasten. De spiesjes zijn van zichzelf al super lekker, maar je kunt ze eventueel serveren met chilisaus of een chili mayo.

2 reacties

 1. Onze gasten en wijzelf vinden ze echt heerlijk! Enkel is er hierboven vergeten wat er met de rode uit gedaan moet worden, ik heb hem gewoon ook fijn gesneden en door het gehaktmengsel gedaan, leek mij het meest logisch.

  Nogmaals, het was heerlijk en gaan we zeker vaak bereiden.

  • Hoi Lodewijk,

   Leuk dat je reageert! En scherp opgemerkt dat ik de rode ui ben vergeten in het recept 🙂

   De rode ui moet inderdaad fijngesnipperd worden en door het gehakt worden gemengd. Ik zal gelijk het recept even aanpassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *