
Hoofdgerecht
4 personen
45 minuten
Ingrediënten
- 4 Kippenbouten
- 4 flinke eetlepels Kruidenboter
- 1 Limoen
- Olijfolie
- Zwarte Peper
Bereiding
Steek de BBQ aan en zorg dat je ongeveer de helft van het grilrooster voor indirect BBQ’en kunt gebruiken. Dat wil zeggen dat onder de helft van je rooster geen kolen of briketten liggen. Ga voor een temperatuur tussen de 180 en 200 graden onder de deksel.
Neem de kippenbouten en leg ze met de huid naar boven op je werkblad. Snijd de bouten om de 2 centimeter tot op het bot in. Dit zorgt er niet alleen voor dat we straks de kruidenboter er tussen kunnen doen, de warmte kan ook makkelijker doordringen tot de kern van de kip en is dus sneller gaar.
Smeer de kippenbouten nu aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi ze met zwarte peper.
Als de BBQ heet is mogen de kippenbouten even kort aangebakken worden op het directe deel van het rooster. Gril de kippenbouten direct boven de kolen 2 á 3 minuutjes per kant, zodat ze een beetje bruinen.
Haal de kippenbouten nu van de BBQ en leg ze weer op je werkblad met de huidkant naar boven. Doe nu wat kruidenboter in elke inkeping die je in de kippenbouten hebt gemaakt. Rasp vervolgens de schil van de limoen over de bouten heen en knijp wat limoensap over iedere bout.
De kippenbouten mogen nu weer terug op de BBQ, maar dan op het indirecte gedeelte. Leg de kippenbouten met de huidkant naar boven op het rooster en doe de deksel op de BBQ. Gaar de bouten nu 25 tot 30 minuten op de BBQ. Na die tijd mogen de kippenbouten van de BBQ en is het tijd om aan tafel te gaan. Eet smakelijk!