kip pesto uitgelicht

Kip Pesto van de BBQ

Laatst maakte ik een flinke hoeveelheid verse pesto en dat is dus super makkelijk! Het smaakt daarbij ook nog eens 10 keer beter dan de pesto uit een potje die je in de supermarkt koopt. Een deel van de pesto gebruikte ik voor dit recept voor kip pesto van de BBQ. Een makkelijk, maar lekker recept dat het proberen waard is.
Dit recept voor Kip Pesto van de BBQ is een aanradertje!

Hoofdgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 500 gram Stukken Kip met vel (Bijvoorbeeld kippenbouten)
- 0,5 Bos Basilicum
- 1 Teentje Knoflook
- 10 gram Pijnboompitten
- 15 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
- 50 ml Olijfolie
- Zout naar smaak

Overige benodigdheden

- Keukenmachine
- BBQ met Deksel

Bereiding

Neem de knoflook, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en de helft van de olie en draai deze in de keukenmachine tot een puree. Voeg vervolgend de basilicumblaadjes, het zout en de rest van de olie toe en draai tot een gladde pesto. Doe de helft van de pesto in een kom en voeg de stukken kip toe.

Zorg er voor dat de kipstukken aan alle kanten bedekt zijn met de pesto. Dek vervolgens de kom af en zet in de koelkast. Laat nu minimaal 2 uur, maar het liefst langer marineren. Zo kunnen de smaken goed in de kip trekken.

Als de stukken kip lang genoeg gemarineerd hebben, mag de kom weer uit de koelkast. Steek nu ook de BBQ aan en ga hierbij voor een situatie waarbij de helft van het grilrooster zich niet direct boven de kolen bevindt. De temperatuur boven het rooster moet zo’n 200 graden zijn.

Haal de stukken kip uit de kom met marinade en dep ze een beetje droog. Als de BBQ op temperatuur is mogen de stukken kip op het grilrooster, boven de kolen. Gril de kip een minuut of 3 en draai ze vervolgens. Gril de andere kant ook 3 minuutjes en verplaats de stukken kip nu naar het deel van het rooster dat zich niet direct boven de kooltjes bevindt. Gaar de kip nu met de deksel op de BBQ nog ongeveer een kwartier en haal de stukken daarna van de BBQ.

Laat de kip even rusten en serveer de stukken daarna met de rest van de pesto. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *