Franse Hamburgers Uitgelicht

Franse Hamburgers

Ja hoor! Daar ben ik weer met een burger recept! Ik kan er maar niet mee ophouden om burgers te bouwen. Dit keer werden het burgers met een Frans tintje. Kaas uien bollen, brie, mosterd, alles om een lekkere Franse burger voor te schotelen. Het broodje was een gok, maar erg geslaag en de mosterd mayo maak het helemaal af. Probeer dit Franse hamburger recept dus!
Hamburger Addict? Probeer dit Franse Hamburger Recept dan eens!

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 2 Kaas-Uien Bollen
- 300 gram Rundergehakt
- 4 plakken Brie
- 4 blaadjes Romaine Sla
- 2 Uien
- 1,5 eetlepel Mayonaise
- 1 eetlepel Mosterd
- 1 Tomaat
- 1 eetlepel Boter
- 1 eetlepel Balsamico Azijn
- 1 eetlepel Ketchup
- 1 Ei
- Paneermeel
- Peper & Zout

Bereiding

Doe het gehakt in een kom en doe de eetlepel ketchup en het ei er bij. Breng op smaak met wat zout en flink wat versgemalen zwarte peper. Men het gehakt snel door elkaar en voeg eventueel wat paneermeel toe als het mengsel te nat is om burgers van te vormen. Vorm 2 burgers van het gehaktmengsel en leg deze op een bord. Dek het bord af en zet in de koelkast.

Steek nu de BBQ aan en zorg voor een deel om indirect te kunnen BBQ'en. Ga voor een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Snijd, terwijl de BBQ heet wordt, de tomaat in plakken en de uien in ringen. Meng ook alvast de mayonaise met de mosterd in een kommetje.

Zet een pan op middelhoog vuur en laat de boter er in smelten. Voeg, wanneer de boter gesmolten is, de uienringen toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en zout en laat de uien zachtjes garen gedurende een minuut of 20. Voeg de laatste paar minuten de balsamico azijn toe.

Is de BBQ heet? Dan wordt het tijd om de hamburgers te grillen. Haal ze uit de koelkast en leg ze direct boven de kolen op het rooster. Gril de burgers 3 minuten en draai ze vervolgens om. Verdeel nu de brie over de burgers en sluit de BBQ met de deksel. Gril de burgers nog 3 minuutjes en haal ze vervolgens van de BBQ. Dek ze af met wat aluminiumfolie en laat ze een paar minuutjes rusten.

Snijd nu de broodjes open en gril ze 30 seconden op het indirecte deel van het grillrooster.

Burgers bouwen:

Neem de broodjes en smeer de onderkant in met de mosterd mayonaise. Leg hier vervolgens 2 blaadjes sla op, gevolgd door 2 plakken tomaat. Leg er vervolgens de burgers op en daarna het uienmengsel. Maak het geheel af met de bovenkant van het broodje en je kunt smullen. Eet smakelijk!

Niet het recept dat je zocht?

Klinkt dit als een goed recept? Of ben je toch op zoek naar een ander hamburger recept? Geen probleem! Ik heb een hele collectie burger recepten. Ga er rustig doorheen en kies de hamburger die jij wilt maken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *