kip ananas spiesen uitgelicht

Kip Ananas Spiesen

Soms is het onverwachts mooi weer en wil je daarvan genieten wanneer je thuis komt van een dag werken. Dan steek ik snel de BBQ aan en kijk ik wat ik kan maken met de dingen die ik in huis heb. Deze keer werden het kip ananas spiesjes. Prima smaakcombinatie en ook nog eens zo klaar!
Spiesjes doen het altijd goed! Probeer deze kip ananas spiesen ook eens!

Hoofdgerecht

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 200 gr Kipfilet
- 200 gr Ananas
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Honing
- 1 theelepel Chilivlokken

Overige benodigdheden

- 4 Houten Spiesen

Bereiding

Leg de houten spiesen in het water om te weken. Zo voorkom je dat de spiesjes verbranden op de BBQ.

Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter en doe hetzelfde met de ananas. Doe de kip in een kom en doe er de olijfolie, paprikapoeder en honing bij. Meng goed door elkaar en laat een half uurtje intrekken. Dan heb je gelijk tijd om de BBQ aan te steken.

Rijg nu om en om kip- en ananasblokjes aan de spiesjes en strooi tenslotte de chilivlokken over de spiesjes.

De spiesjes mogen nu op de BBQ. Grill ze in een minuut of 10 gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

2 reacties

  1. Ik mis wat info ten opzichte van de andere gerechten.
    Is dit direct op het vuur, indirect en hoe warm moet de bbq ongeveer zijn.

    Deze staat voor zaterdag op het lijstje

    • Excuus voor de late reactie. Je bent bij één van mijn eerste recepten aanbeland, van toen ik eigenlijk nog geen idee had wat jullie allemaal moeten weten om een recept te kunnen volgen 😉 Ik zet hem op de lijst om eens up-to-date te maken!

      Persoonlijk zou ik tegenwoordig eerder kippendijen gebruiken. Daarbij een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van 160 tot 175 graden. Eerst 10 minuten indirect met de deksel gesloten en daarna rondom afgrillen in 5 a 6 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *