
Hoofdgerecht
4 personen
45 minuten
Ingrediënten
- 200 gr Kipfilet
- 200 gr Ananas
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Honing
- 1 theelepel Chilivlokken
Overige benodigdheden
- 4 Houten Spiesen
Bereiding
Leg de houten spiesen in het water om te weken. Zo voorkom je dat de spiesjes verbranden op de BBQ.
Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 1,5 centimeter en doe hetzelfde met de ananas. Doe de kip in een kom en doe er de olijfolie, paprikapoeder en honing bij. Meng goed door elkaar en laat een half uurtje intrekken. Dan heb je gelijk tijd om de BBQ aan te steken.
Rijg nu om en om kip- en ananasblokjes aan de spiesjes en strooi tenslotte de chilivlokken over de spiesjes.
De spiesjes mogen nu op de BBQ. Grill ze in een minuut of 10 gaar en goudbruin. Eet smakelijk!