Jalapeño Cheddar Broodjes

De BBQ gaat bij veel mensen natuurlijk geregeld aan voor mooie stukken vlees en vis, maar brood bakken op de BBQ is minstens zo leuk! Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik bakte al diverse broden en broodjes op de BBQ, maar dit keer werd het tijd om iets te doen met de populaire combinatie van jalapeño en cheddar. Het werden heerlijke Jalapeño Cheddar Broodjes, gebakken in een gietijzeren broodpan. Heerlijk luchtig, licht pittig en smeuïg door de cheddar in de broodjes. Daarmee heerlijk als hapje vooraf, maar ook zeker als bijgerecht!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 3 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 349kcal

Ingrediënten:

  • 300 gram Bloem
  • 180 milliliter Melk
  • 5 gram Instant Gist
  • 7 gram Zout
  • 5 eetlepels Roomboter (gesmolten)
  • 2 Jalapeños
  • 150 gram Cheddar (geraspt)
  • 1 eetlepel Honing
  • 3 theelepels BBQ Rub (kies je favoriet)
  • Zonnebloemolie

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Bakpapier
  • Skillet of Broodpan (inhoud 3 liter)
  • Keukenmachine
  • Deegroller
  • Vershoudfolie
  • Theedoek

Instructies

  • Doe de melk in een kom en voeg hier 2 eetlepels gesmolten boter, de honing en de gist aan toe. Meng even door elkaar en zet opzij.
  • Neem vervolgens de jalapeños en ontdoe ze van hun zaadlijsten en zaadjes. Snijd de jalapeños vervolgens in kleine stukjes.
  • Neem nu de kom van de keukenmachine en doe hier de bloem, het zout, de kleingesneden jalapeños en de helft van de cheddar in. Meng dit door elkaar met de deeghaken.
  • Voeg vervolgens het mengsel van melk, boter honing en gist toe en kneed de ingrediënten met de deeghaken tot een soepel deeg.
  • Maak de mengkom schoon en vet deze vervolgens licht in met wat zonnebloemolie. Leg het deeg weer in de kom en dek de kom af met vershoudfolie. Laat het deeg nu een uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Vet ondertussen de pan die je gaat gebruiken in met zonnebloemolie en bedek de bodem met bakpapier.
  • Haal na een uur het brooddeeg uit de mengkom. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap deeg van ongeveer 7 mm dik.
  • Meng in een klein kommetje de overgebleven 3 eetlepels gesmolten boter met de BBQ rub en bestrijk de lap deeg hiermee. Zorg hierbij dat je een kleine beetje van de olie met rub bewaart. Bestrooi het deeg daarna met de andere helft van de geraspte cheddar.
  • Rol het deeg nu op, zodat er een lange rol ontstaat. Snijd deze in 8 gelijke delen en verdeel deze over je gietijzeren skillet of broodpan. Je wilt hierbij een pan gebruiken waarbij de rolletjes deeg nog wel wat tussenruimte hebben, maar niet te veel. Rondom 1,5 tot 2 cm is voldoende.
  • Dek de pan af met een vochtige theedoek en laat zo een uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Steek de BBQ nu aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Heeft het deeg een uur gerezen en is de BBQ op temperatuur? Bestrijk de broodjes dan met de resterende olie met rub en schuif de pan daarna op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en bak de Jalapeño Cheddar Broodjes nu 30 minuten.
  • Haal de pan met broodjes na 30 minuten van de BBQ en laat 5 minuutjes rusten. Check vervolgens of de broodjes eenvoudig uit de pan loskomen. Haal indien nodig een mes tussen de broodjes en de rand van de pan om dit makkelijker te maken.
  • Serveer de Jalapeño Cheddar Broodjes nu direct. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 349kcal | Carbohydrates: 64g | Protein: 11g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.04g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 903mg | Potassium: 354mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 353IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 90mg | Iron: 4mg
Jalapeño Cheddar Broodjes
Jalapeño Cheddar Broodjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *