Jalapeño Cheddar Hotdogs

Als je een beetje fanatiek aan het BBQ’en bent geslagen dan is de kans groot dat er al wel eens jalapeño cheddar worsten op de grill zijn beland. Hier gaan ze er altijd goed in! Gewoon in stukjes bij de borrel, maar ook op een broodje. Dit keer ging ik wat verder een toverde ze om tot jalapeño cheddar hotdogs. Een hotdog met een beetje een Mexicaans tintje en zeker een aanrader om eens te proberen. Kan natuurlijk ook prima als lunch!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 Jalapeño Cheddar Braadworsten
  • 4 Witte Broodjes
  • 150 gram Geraspte Cheddar
  • 100 gram Feta
  • 1 Rode Ui
  • 2 Jalapeños
  • 1 eetlepel Suiker
  • 1 theelepel Zout
  • 4 eetlepels Azijn
  • 2 eetlepels Kokend Water
  • 30 gram Bloem
  • 30 gram Roomboter
  • 100 milliliter Melk

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Rasp
  • Steelpan
  • Garde

Instructies

  • Neem een kommetje en doe hier de azijn, het water, de suiker en het zout in. Meng door elkaar tot de suiker en het zout zijn opgelost. Snijd vervolgens de jalapeños in dunne ringen en voeg ze toe aan het mengsel en laat zo staan tot je bijna klaar bent om de hotdogs te serveren.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.
  • Zet vervolgens een steelpan op laag vuur en smelt er de boter in. Voeg, zodra de boter is gesmolten, de bloem toe en roer dit gedurende 30 seconden goed door, zodat de bloem gaart.
  • Voeg nu beetje bij beetje driekwart van de melk toe, terwijl je het geheeld goed doorroert met de garde. Zorg er hierbij voor de boter en bloem goed opgenomen worden.
  • Voeg daarna de geraspte cheddar toe en roer deze met de garde goed door de rest van de ingrediënten. Voeg daarna melk toe tot de kaassaus net iets dunner is dan je hem zou willen. Haal de pan van het vuur en laat de saus een klein beetje afkoelen. Je zal zien dat de cheddar saus nu ook nog iets indikt.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de braadworsten op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de braadworsten hier een minuut of 10.
  • Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes en snijd de broodjes open. Giet daarnaast het vocht uit de kom met de schijfjes jalapeño en pak de kaassaus er weer bij. Leg ook de feta en de rasp vast klaar.
  • Na 10 minuten mogen de braadworsten van het indirecte naar het directe deel worden verplaatst, waar je ze 2 minuten per kant grilt. Daarna mogen de braadworsten van de BBQ en is het tijd om de jalapeño cheddar hotdogs op te bouwen.
  • Neem hiervoor de broodjes en leg er een braadworst in. Schep hier een goede lepel van de cheddar saus overheen en beleg de hotdogs vervolgens met de rode ui en ingelegde jalapeño. Rasp er tot slot wat feta over en serveer de hotdogs daarna direct. Eet smakelijk!

Notities

Maak je de kaassaus wat langer van te voren, dan is het aan te raden om nog wat extra melk toe te voegen tijdens het opnieuw opwarmen. Als je goed door blijft roeren krijg je vanzelf weer een gladde saus.
 
En houd je wel van wat meer pit? Dan kun je ook nog gemalen chipotle toevoegen aan je kaassaus. Voeg dit toe net voordat je voor het eerst melk toe gaat voegen aan het geheel.
Jalapeño Cheddar Hot Dogs van de BBQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.