Puntpaprika’s met Ricotta & Mascarpone

Het binnenkrijgen van groenten is voor de gemiddelde BBQ’er nog wel eens lastig. Het draait meestal vooral om vlees dat op de BBQ gaat. Om van je avondje BBQ’en een volledige maaltijd te maken mogen groenten echter niet ontbreken en het maken van heerlijke bijgerechten kan ook gewoon op de BBQ. Ik maakte deze met mascarpone en ricotta gevulde puntpaprika’s en die vielen goed in de smaak!
Met deze puntpaprika's gevuld met Ricotta en Mascarpone, heb je een mooi bijgerecht en je dagelijkse portie groenten!

Bijgerecht

4 personen

40 minuten

Ingrediënten

- 4 Rode Puntpaprika’s
- 125 gram Ricotta
- 75 gram Mascarpone
- 30 gram Pijnboompitten
- 1 eetlepel Citroensap
- 1 eetlepel Gedroogde Oregano
- 2 eetlepels Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Was de puntpaprika’s en droog ze af. Snijd ze over de lengte aan één kant in. Dus niet halveren! Haal via deze opening de zaadlijsten uit de puntpaprika’s.

Meng in een kom de ricotta, mascarpone, oregano, citroensap, olijfolie en flink wat zwarte peper met elkaar.

Vul iedere puntpaprika met het ricotta/mascarpone mengsel. Zet ondertussen een kleine koekenpan op laag vuur en rooster de pijnboompitjes.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de puntpaprika’s dan op het rooster. Strooi de pijnboompitten en een klein beetje zeezout over de puntpaprika’s en sluit de BBQ met de deksel.

Laat de puntpaprika’s en de vulling in 15 tot 20 minuutjes zacht en warm worden en haal de paprika’s daarna van de BBQ. Serveer ze direct. Eet smakelijk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *