Jalapeño Cheddar Kipgehaktballetjes

Deze keer weer eens een recept voor een makkelijk, maar heerlijk spiesje. Deze spiesjes met gehaktballetjes van kipgehakt, cheddar en jalapeños zijn makkelijk voor te bereiden en snel klaar. En toch zet je met dit BBQ recept een spiesje op tafel waarmee je je gasten verrast! Aanrader dus!
Op zoek naar lekkere BBQ recepten? Deze spiesjes met Jalapeño Cheddar Kipgehaktballetjes moet je eens proberen!

Hoofdgerecht

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

- 300 gram Kipgehakt
- 50 gram Geraspte Cheddar
- 1 Verse Jalapeño
- 2 eetlepels Paprika Poeder
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Uienpoeder
- 1 eetlepel Versgemalen Zwarte Peper
- 1 theelepel Keukenzout
- 2 eetlepels Paneermeel (optioneel)

Overige Benodigdheden

- 4 Spiesjes

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Heb je houten spiesjes? Leg deze dan ook even in een laagje water, zodat ze wat vocht opnemen. Dit zorgt er voor dat ze minder snel verbranden op de BBQ.

Doe ondertussen het kipgehakt in een mengkom en doe hier het paprika poeder chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout bij en meng goed door elkaar. Heb je het gevoel dat je mengsel nog te nat is om mooie balletjes te draaien, meng dan ook het paneermeel door het gehakt.

Snijd nu de jalapeño doormidden en ontdoe deze van de zaadlijsten. Snijd de jalapeño in kleine stukjes en doe deze samen met de geraspte cheddar bij het kipgehakt. Meng het gehakt vervolgens even goed door, zodat de jalapeño en cheddar goed is verdeeld over het gehakt.

Maak je handen een beetje vochtig en draai 12 gelijke balletjes van het kipgehakt mengsel. Rijg deze aan de 4 spiesjes en leg ze even in de koeling.

Is de BBQ op temperatuur? Haal de spiesjes dan uit de koeling en leg ze op het grilrooster. Gril de gehaktballetjes nu in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar, waarbij je ze regelmatig draait.

Zijn de spiesjes klaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *