geroosterde bloemkool uitgelicht

Geroosterde Bloemkool

Volgens mij begin ik ieder recept voor groenten van de BBQ op dezelfde manier, maar ik ga het gewoon weer zeggen: Als ik de BBQ aansteek probeer ik er een complete maaltijd op te bereiden. Groenten horen daar bij, maar ik merk dat veel mensen het toch lastig vinden om groenten op de BBQ te bereiden. Ja, een maïskolf lukt nog wel en wat paprikaatjes grillen gaat nog net. Maar daar houdt het wel een beetje op. En dat terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo zag ik een tijdje terug een recept voor een bloemkool, die in zijn geheel wordt geroosterd. Kan ook gewoon op de BBQ! En het is nog lekker ook!

geroosterde bloemkool recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 Bloemkool
  • 200 milliliter Griekse Yoghurt
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 eetlepels Kerriepoeder
  • 1 Citroen

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Grote Soeppan
  • Aluminium druipbak
  • Rasp

Instructies

  • Neem de soeppan en vul deze zover met water, dat de bloemkool onder water staat tijdens het koken. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Doe de bloemkool vervolgens in zijn geheel in de pan en kook hem 10 minuten. Giet vervolgens het hete water af en spoel de bloemkool goed na met koud water.
  • Neem een grote mengkom waar de bloemkool in zijn geheel ruim in past en doe hier de Griekse yoghurt in. Neem een ander kommetje en rasp hierin de schil van de citroen. Zet dit apart. Snijd vervolgens de citroen doormidden en knijp de citroenen uit boven de kom met yoghurt. Voeg hierna het kerriepoeder toe, knijp de teentjes knoflook er in uit en meng alles door elkaar.
  • Zet nu de bloemkool in de mengkom en smeer deze rondom goed in met het yoghurtmengsel. Dek de kom af met wat vershoudfolie en zet de bloemkool weg.
  • Steek vervolgens de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden. Zet de aluminium druipbak onder het rooster, zodat je de bloemkool er straks boven kunt plaatsen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Haal dan de bloemkool uit de kom en leg hem, boven het druipbakje, op het BBQ rooster. Smeer de bloemkool nog een keer in met de restanten van het yoghurtmengsel en strooi er daarna de citroenrasp overheen. Sluit de BBQ met de deksel en rooster de bloemkool 30 tot 40 minuten. De bloemkool mag een lekker geroosterd kleurtje krijgen, maar moet niet te donker worden.
  • Is de bloemkool klaar? Haal hem dan van de BBQ en leg hem op een serveerplank. Snijd de bloemkool in plakken of parten en serveer ze direct. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

6 reacties

    • Hi Humphrey, bedankt voor je bericht en je scherpe blik! De knoflook kun je met de knoflook uitpersen en door de yoghurt mengen inderdaad 🙂

      Ik zal het recept ook aanpassen, zodat het helemaal klopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *