T-bone Steak met Board Sauce

Weer een mooi steak recept voor je en wel voor de T-bone steak. Qua looks is de T-bone steak (eigenlijk gebruikte ik een Porterhouse Steak. Het verschil kun je in dit Porterhouse Steak recept teruglezen) in mijn ogen één van de mooiste steaks om te serveren. Alleen zout en peper kan voor de T-bone al genoeg zijn, maar als je iets meer wil uitpakken is dit T-bone recept met een zogeheten board sauce een aanrader. Board sauce is een beetje een hippe naam trouwens voor het feit dat je de saus bereidt op de serveerplank waar je later de steak op legt. Waar je misschien gewend bent om saus apart te serveren of over de steak te lepelen, leg je de aangesneden steak hier dus juist bovenop de saus. De sappen van het vlees kunnen zich daardoor mooi mengen met de saus, waardoor er minder smaak verloren gaat. Ik gebruikte voor dit recept een saus die je een beetje kunt vergelijken met chimichurri, maar in feite kun je zelf een keuze maken in de kruiden en specerijen die je gebruikt. Al met al een dikke aanrader om eens te proberen!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 802kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Haal de T-bone steak uit de koeling. Is het vlees vacuüm verpakt? Haal het vlees dan ook uit de verpakking, zodat het vlees op adem kan komen.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Steek dan de probe van je kernthermometer in het midden van het vlees (let op dat de punt niet tegen het bot aan zit) en leg de T-bone Steak op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de steak tot een kerntemperatuur van 48 graden. Dit duurde bij mij ongeveer 45 minuten.
  • Ondertussen heb je mooi de tijd om de zogeheten board sauce gereed te maken op je serveerplank. Neem hiervoor de rode ui en de teen knoflook en snipper deze beiden goed fijn. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en zaadlijsten en snipper ook goed klein.
  • Rits vervolgens de blaadjes van de takjes peterselie en koriander en hak deze klein. Rasp de schil van de limoen over de ingrediënten en pers een halve limoen uit boven je serveerplank. Schraap nu alle ingrediënten op de serveerplank bij elkaar en giet er de olijfolie over. Meng alles goed door elkaar en verdeel weer over je serveerplank. Laat de serveerplank staan tot je klaar bent om de T-bone Steak te serveren.
  • Is de kerntemperatuur van 48 graden bereikt? Dan mag de T-bone Steak even van de BBQ. Maak de BBQ nu gereed voor directe hitte en een temperatuur van 230 graden, zodat je de steak af kunt grillen. Heb je een gietijzeren rooster? Gebruik deze dan zeker tijdens het grillen voor een extra mooi resultaat.
  • Is de BBQ klaar om te grillen? Leg de steak dan weer terug op de BBQ en gril hem 2 minuten per kant af boven de hete kolen. Haal de T-bone Steak vervolgens weer van de BBQ en laat hem 5 minuutjes rusten voor je het vlees aansnijdt.
  • Dat aansnijden doe je door het vlees aan beide zijden eerst van het bot los te snijden, waarna je er mooie plakken van snijdt. Leg de T-bone mooi uitgespreid op je serveerplank met de board sauce en bestrooi met nog wat grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 802kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 73g | Fat: 52g | Saturated Fat: 21g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 23g | Cholesterol: 196mg | Sodium: 192mg | Potassium: 1178mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 146IU | Vitamin C: 24mg | Calcium: 35mg | Iron: 7mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
T-bone Steak met Board Sauce

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *