gehaktbrood uitgelicht

Gehaktbrood van de BBQ

Een gerecht maken dat niet veel tijd en moeite kost, maar dat er wel mooi uit ziet op tafel? Ga dan voor een gehaktbrood! Het is in de basis een simpel gerecht, dat je op allerlei manieren kunt maken. Ik maakte hier een basic variant met spinazie en prosciutto, maar je kunt met een gehaktbrood je eigen favoriet creëren. Ga dus aan de slag en laat me vooral weten wat jouw favoriete gehaktbrood is!

Makkelijk, maar toch prachtig op tafel? Ga voor een gehaktbrood!

Hoofdgerecht

4 personen

1 uur en 20 minuten

Ingrediënten

- 750 gram Half-om-half Gehakt
- 16 Creamcrackers
- 3 Eieren
- 2 eetlepels Mosterd
- 100 gram Spinaziebladeren
- 8 plakken Prosciutto
- Versgemalen Zwarte Peper & Zout
- 1 eetlepel Vloeibare Boter

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Cakevorm
– Bakpapier

Bereiding

Steek de BBQ en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 180 graden.

Neem een mengkom en doe hier het gehakt, de creamcrackers, de eieren en de mosterd in. Breng op smaak met peper en zout en meng alles ingrediënten goed door elkaar.

Leg nu een vel bakpapier op je werkblad en druk het gehaktmengsel hierop uit tot een rechthoekig vlak, dat even breed is als je cakevorm.

Beleg het gehakt met de plakken prosciutto. Was de spinaziebladeren en verdeel deze gelijkmatig over de prosciutto.

Rol het geheel nu op met behulp van het bakpapier en haal het papier daarna weg.

Vet de cakevorm in met de vloeibare boter en leg de rol gehakt er in.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de cakevorm dan op (het indirecte deel van) het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en bak het gehaktbrood ongeveer 60 minuten. De kerntemperatuur van het gehaktbrood moet tussen de 65 en 70 graden zijn.

Is je gehaktbrood klaar? Haal de cakevorm dan van de BBQ en laat het 5 tot 10 minuten rusten. Ga vervolgens met een scherp mes langs de randen van de vorm. Keer de vorm hierna om op een serveerplank. Het gehaktbrood zou nu uit de vorm moeten komen. Snijd het gehaktbrood nu in dikke plakken en serveer deze direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *