
Bijgerecht
6 personen
1 uur en 15 minuten
Ingrediënten
- 1 Kleine Ui
- 2 teentjes Knoflook
- 4 Tomaten
- 1 Courgette
- 1 Aubergine
- 2 eetlepels Olijfolie
- 140 gram Tomatenpuree
- 3 takjes Verse Tijm
- Versgemalen Zwarte Peper en Grof Zeezout
Overige benodigdheden
- BBQ met Deksel
- Gietijzeren Pan (ø 27 cm)
Bereiding
Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Was de aubergine, courgette en de tomaten. Snijd de kontjes van de aubergine en de courgette en snijd ze in dunne plakken. Ontdoe de tomaten van de kroontjes en snijd ook deze in dunne plakken. Zorg dat je voor de tomaten een superscherp mes gebruikt, want anders blijft r weinig van over.
Snipper de ui en de knoflook fijn. Pak de gietijzeren pan er bij en verdeel de tomatenpuree over de bodem. Strooi de gesnipperde ui en knoflook over de bodem. Leg nu de plakjes courgette, aubergine en tomaat om en om in de pan. Houd de groenten een beetje rechtop, zodat ze uiteindelijk een mooie waaier vormen in de pan.
Sprenkel nu de olijfolie over de groenten en bestrooi met de blaadjes tijm, zwarte peper en een klein beetje grof zeezout.
Ondertussen is de BBQ op temperatuur gekomen en mag de pan op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de ratatouille in 45 minuutjes gaar. Serveer direct door de pan op tafel te zetten en de porties vanuit daar te verdelen, zodat je gasten dit prachtige gerecht te zien krijgen. Eet smakelijk!

Vanavond gemaakt voor bij de gevlinderde kip. Was erg lekker!
Goed om te horen!