Ratatouille Skillet van de BBQ

Ratatouille van de BBQ

Ratatouille. We kennen het gerecht hoogstwaarschijnlijk wel van de gelijknamige animatiefilm met daarin een rat als sterrenkok. Een prachtig gerecht, dat ik laatst ook gewoon op de BBQ heb weten te maken. Indirect, in een gietijzeren pan. Het snijdwerk kost even wat tijd en ook het opmaken van de pan vergt wat discipline, maar als je dit vervolgens van de BBQ haalt en in zijn geheel onder de neus van je eters schuift, zul je voor altijd hun BBQ held zijn. Beloofd!
Dit bbq recept voor ratatouille is er één waarmee je gegarandeerd indruk zult maken!

Bijgerecht

6 personen

1 uur en 15 minuten

Ingrediënten

- 1 Kleine Ui
- 2 teentjes Knoflook
- 4 Tomaten
- 1 Courgette
- 1 Aubergine
- 2 eetlepels Olijfolie
- 140 gram Tomatenpuree
- 3 takjes Verse Tijm
- Versgemalen Zwarte Peper en Grof Zeezout

Overige benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Gietijzeren Pan (ø 27 cm)

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Was de aubergine, courgette en de tomaten. Snijd de kontjes van de aubergine en de courgette en snijd ze in dunne plakken. Ontdoe de tomaten van de kroontjes en snijd ook deze in dunne plakken. Zorg dat je voor de tomaten een superscherp mes gebruikt, want anders blijft r weinig van over.

Snipper de ui en de knoflook fijn. Pak de gietijzeren pan er bij en verdeel de tomatenpuree over de bodem. Strooi de gesnipperde ui en knoflook over de bodem. Leg nu de plakjes courgette, aubergine en tomaat om en om in de pan. Houd de groenten een beetje rechtop, zodat ze uiteindelijk een mooie waaier vormen in de pan.

Sprenkel nu de olijfolie over de groenten en bestrooi met de blaadjes tijm, zwarte peper en een klein beetje grof zeezout.

Ondertussen is de BBQ op temperatuur gekomen en mag de pan op het rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de ratatouille in 45 minuutjes gaar. Serveer direct door de pan op tafel te zetten en de porties vanuit daar te verdelen, zodat je gasten dit prachtige gerecht te zien krijgen. Eet smakelijk!

Ratatouille van de BBQ. Een gerecht waarmee je zeker punten scoort.
BBQ Ratatouille
Ratatouille van de BBQ

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *