Barbecue Recept: Varkenshaas met Bacon en Brie

Varkenshaas met Brie

Een varkenshaasje gaat er bij de gemiddelde Nederlander zo nu en dan wel in. Het is een mooi zacht stukje varkensvlees, dat niet moeilijk te bereiden is. In dit recept heb ik het oude vertrouwde varkenshaasje echter wat extra’s mee gegeven. Door ze te vullen met brie en cranberry compote én door ze in te pakken met spek. Het resultaat? Een varkenshaasje met een twist. Een ongelooflijk lekkere twist!

Op zoek naar een lekker BBQ recept? Deze gevulde varkenshaas van de BBQ is een goed idee!

Hoofdgerecht

4 personen

50 minuten

Ingrediënten

- 2 Varkenshaasjes (250 gram per stuk)
- 12 plakken Lang Gesneden Ontbijtspek
- 100 gram Roombrie
- 4 eetlepels Cranberry Compote

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Kernthermometer
– 1 blokje Rookhout
– Aluminiumfolie

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Haal de varkenshaasjes uit de koeling en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze nu over de lengte in met een scherp mes, tot ongeveer 1 cm van de onderkant.

Snijd de brie in plakjes en verdeel dit over de inkepingen van de varkenshaasjes. Verdeel hierover vervolgens ook de cranberry compote. Vouw het smalle uiteinde van de varkenshaasjes naar binnen, zodat ze over de hele lengte even groot van doorsnee zijn.

Leg op een snijplank de plakken ontbijtspek dakpansgewijs neer, zo breed dat de varkenshaas er op past. Rol de varkenshaas in de bacon en zet dit eventueel vast met prikkers. Bij mij was het niet nodig, maar op die manier ben je zeker dat de bacon niet loslaat.

Herhaal het inpakken in bacon met de tweede varkenshaas.

Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan het blokje rookhout toe aan de brandende kolen en leg de varkenshaasjes op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de varkenshaasjes tot een kerntemperatuur van 58 graden. Dit duurde bij mij ongeveer een half uur. Haal het vlees vervolgens van de BBQ en laat het op een bord, onder aluminiumfolie, 10 minuutjes rusten.

Snijd het vlees na 10 minuten in plakken en serveer het aan je gasten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *